Strike or Die

Grève ou crève

France
2020 — 93 min / Colour

1

Përshkrimi

Në dhjetor 1995 fillon një nga luftërat më të dhunshme për drejtësi sociale në historinë bashkëkohore të Francës. Një mijë minatorë vërshojnë rrugët në një betejë të pamëshirshme kundër shtetit dhe për të mbrojtur të drejtat e tyre. Njëzet vite më vonë, proceset dyshe të de-industrializimit dhe një rrufe arkivimi e historisë së tyre ka synuar ndarjen e njerëzve nga ndjenja e tyre për të luftuar. Strike or Die është kompozuar nga video incizime të papublikuara të kohës, të filmuara në zemër të grevës me pamje të banorëve aktual të qytetit. Filmi pikturon një portret të dy gjeneratave që luftojnë, me mish e shpirt, dhe për të cilët betejat nuk kanë përfunduar kurrë, pavarësisht të gjitha formave.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorit

Jonathan Rescigno was born in Forbach in 1980 in Moselle, a region of France marked by turbulent borders and social turmoil that are the building blocks of his work. After his education in art and cinema in Metz and in Strasbourg, he started out with short films and video installations. In 2013, his video installation « Avec vue sur la mer » (With a view of the sea) was presented at the Cutlog contemporary art fair in New York. His work Berlin Answering was selected at the Berlin Art prize in 2014. Strike or Die is his first feature documentary.

Regjisor

Jonathan Rescigno

Producent

François Ladsous

Kinematograf

Hervé Roesch

Montazha

Jérôme Erhart

Zërimi

Jérôme Petit

Shfaqjet dhe Çmimet

Berlinale, Germany, 2020

Champs-Élysées FF, France, 2020

Kontakti

Taskovski Films
1st Floor, Healthaid House
Marlborough Hill
Harrow, HA1 1UD
London, UK
+44 7562977143
[email protected]
www.taskovskifilms.com