We Hold The Line

Germany
2020 — 92 min / Colour

1

Përshkrimi

Shumë vende të demokracisë botërore po gërryhen nga brenda. Në disa vende ato po vdesin. Është një vdekje nga mijëra prerje. Në Filipine, gazetarja Maria Ressa dhe ekipi i saj nga platforma e lajmeve Rappler luftojnë kundër presidentit të dhunshëm i cili ekzekuton dhjetëra mijëra njerëz me skuadrën e vdekjes dhe e kthen vendin në diktaturë. Maria është gruaja e fundit që po qëndron në një luftë të padrejtë dhe po vlerësohet për mbajtjen e vijës kundër rënies së demokracisë nga revista TIME si person i vitit 2018. Faktet, gazetaria e klasit të parë dhe mirësjellja janë mbrojtja e saj. Ajo bëhet cak i një fushate njollosëse ligjore nga qeveria dhe është burgosur dy herë. Duterte e armatos median sociale dhe ligjin për të kontrolluar shtetin. Facebooku e persekuton atë edhe online edhe në jetën reale për ta heshtur, Dokumentari jep një qasje të rrallë prapaskene të Marias dhe stafit të saj dhe i shoqëron ata përgjatë një viti gjatë kërcënimeve me punën dhe jetën e tyre. Viktima të luftës, politikanë kritikë duke u fshehur dhe anëtarë të skuadrës së vdekjes ofrojnë depërtim në “luftën e drogës” të vërtetë të presidentit Duterte.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorit

Marc Wiese, born in Dortmund in 1966, has been making documentaries for 25 years and is a member of the Federal Association of Directors. He has worked in many conflict areas around the world and has won numerous international awards for his films, which include KANUN and PICTURE OF NAPALM GIRL. His film CAMP 14 has received 15 film festival awards and has been shown on NETFLIX, CANAL + and more than 20 countries worldwide and was rated by the BFI as “one of the most important documentaries of our times

Regjisor

Marc Wiese

Producent

Oliver Stoltz

Kinematograf

Lutz Reitemeier

Montazha

Marc Schubert

Zërimi

Mark G. Laccay

Shfaqjet dhe Çmimet

CPH:DOX, Denmark, 2020
Winner F:act Award

Kontakti

MAGNETFILM GmbH
Torstraße 154, 10115 Berlin
+49 30 24628156
[email protected]
www.magnetfilm.de