Balkan Dox

Depth Two

Dubina dva

Serbia, France
2016 — 80 min / Colour

1

Synopsis

1999: Derisa NATO po bombardonte Jugosllavinë, një kamion me 53 trupa të vdekur zhytet në Danub pranë kufirit me Rumaninë. Asnjë hetim nuk ndërmerret. Më parë, në Suharekë, Kosovë: policia serbe tubon fshatarët. Një grua përjeton gjëra të tmerrshme, trupat zhduken në varret masive të largëta. Për njerëzit thjeshtë pothuajse nuk ka konsideratë. Ngjarje monstruoze, çdo dhe secila hollësi të organizuara në bazë të një logjistike të dhunës nga një shtet që zbaton një plan sekret vdekjeprurës kundër popullsisë së vet. Dubina dva me sukses mat të vërtetën. Njerëzit mund ti vrasin njerëzit, por jo edhe kujtimet.

Official Trailer

Directors' Biography

Ognjen Glavonić born in 1985 in Pančevo, former Yugoslavia, now Republic of Serbia. He studied Film and Television Directing. He is the director and one of the founders of the Pančevo Film Festival. DUBINA DVA is his second feature length documentary.

Buy Tickets (Cinema)

Director

Ognjen Glavonic

Producer

Sophie Erbs

Dragana Jovović

Sandra Orlović

Cinematography

Tatjana Krstevski

Editing

Jelena Maksimović

Sound

Jakov Munižaba

Screenings & Awards

DokuFest, Kosovo, 2016

Berlinale , Germany, 2016

BelDocs, Serbia, 2016

DocAviv, Israel, 2016