On The President's Orders

United States/United Kingdom/Philippines, 2019, 70 min, Colour

I filmuar si një triller atmosferik i Hollivudit, ky ekspozim drithërues shpalos zemrën e tmerrshme të errësirës prapa luftës obsesive ndaj drogës të liderit të Filipineve, Rodrigo Duterte. Në maj, 2016, Duterte fitoi një lumë votash, duke fituar lavdërimin e presidentit amerikan Donald Trump, dhe që atëherë premtonte se do zhdukte me çdo kusht problemin e vendit me drogën. Në vitin e parë të operacionit të Dutertes, policia vrau 3,000 të dyshuar në një gjakderdhje të sponsorizuar nga shteti. Ky dokumentar është një padi e fuqishme që fokusohet në individë të kapur në kaos – nga një shef policie brutal bartës kryqi te një sipërmarrës varrimi që pi uiski dhe pret me durim për viktimën e radhës që të arrijë. Regjisorët Jones dhe Sorbil marrin kamerat e tyre në rrugë, duke kapur vështrim të shpejtë nga dora e parë në fushatën vrasëse të Dutertes.

CREDITS

Directors:

James Jones,Olivier Sarbil

Producers:

James Jones,Dan Edge

Cinematography:

Olivier Sarbil

Editing:

Michael Harte

Sound:

Jack Wensley

DIRECTOR'S BIO

James Jones is an award-winning British documentary-maker. He has tackled difficult subjects like suicide in the military (Broken by Battle) and homelessness (Britain’s Hidden Housing Crisis), and focused on some of the world’s most dangerous and secretive places like North Korea (The Secret State of North Korea), Iraq (Secret Iraq), Gaza (Children of the Gaza War) and more recently, Saudi Arabia (Saudi Arabia Uncovered). Olivier Sarbil is an award-winning French documentary Director and Emmy-winning Cinematographer based in London. Over the past decade, Olivier has covered conflicts and critical social issues across Asia, the Middle East, Africa, Europe and North America. With strong visual storytelling, Olivier’s films are intimate and human, conveying emotions through beautiful and cinematic imagery.

FESTIVALS & AWARDS

Denmark, 2019, CPH:DOX ,

CPH:DOX , Denmark 2019 -

Canada, 2019, Hot Docs,

Hot Docs, Canada 2019 -

United Kingdom, 2019, Sheffield Doc/Fest,

Sheffield Doc/Fest, United Kingdom 2019 -

Norway, 2019, BIFF Bergen,

BIFF Bergen, Norway 2019 -

United States, 2019, Human Rights Watch FF, New York,

Human Rights Watch FF, New York, United States 2019 -

CONTACT

Mongoose Pictures
https://mongoosepictures.co.uk/