Sea of Shadows

Austria, 2019, 104 min, Colour

Një katastrofë që përvijohet në një nga ambientet më spektakolare në tokë xixëllon një mision shpëtimi ndryshe nga çdo tjetër në SEA OF SHADOWS. Kur kartelet meksikane të drogës dhe trafikantët kinezë i bashkojnë forcat për të përlarë peshkun e rrallë totoaba në Detin Kortez, metodat e tyre të tmerrshme kërcënojnë të shkatërrojnë virtualisht të gjithë jetën e detit në rajon, duke përfshirë speciet e balenave më të rrezikuara dhe më të pakapshme në Tokë, vaquita porpoise. SEA OF SHADOWS ndjek një ekip të shkencëtarëve të përkushtuar, konservacionist të lartë, gazetarë hulumtues dhe agjent të fshehur të guximshëm si dhe Flotën Ushtarake Detare Meksikane teksa vënë jetët e tyre në linjë për të shpëtuar vaquitat e fundit të mbetura dhe për ta sjellë para drejtësisë krimin e egër ndërkombëtar.

CREDITS

Director:

Richard Ladkani

Producers:

Walter Köhler,Wolfgang Knöpfler

Cinematography:

Richard Ladkani

Editing:

Georg Fischer,Verena Schönauer

Sound:

Michael Plöderl,Bernhard Zorzi

DIRECTOR'S BIO

As director and cinematographer, Richard Ladkani has gained international recognition for numerous award-winning films. "Sea of Shadows", a National Geographic documentary, executive produced by Leonardo DiCaprio, won the Audience Award at the Sundance Film Festival 2019.

FESTIVALS & AWARDS

United States, 2019, Sundance, Audience Award

Sundance, United States 2019 - Audience Award

United States, 2019, Minneapolis St. Paul IFF, Minnesota Cinematic Arts Award

Minneapolis St. Paul IFF, United States 2019 - Minnesota Cinematic Arts Award

United States, 2019, Lighthouse IFF, Audience Award

Lighthouse IFF, United States 2019 - Audience Award

Denmark, 2019, CPH:DOX,

CPH:DOX, Denmark 2019 -

Canada, 2019, Hot Docs,

Hot Docs, Canada 2019 -

CONTACT

Terra Mater Factual Studios
Wambachergasse 2
1130 Vienna, Austria
+43 1 87 00 30
office@terramater.at
www.terramater.at