THE YEARS

GLI ANNI

Italy/France, 2018, 20 min, Colour and B&W

Një grua i jep zë tekstit "The Years" të Annie Ernaux, disa fragmente të përmbledhura në brigjet e një Sardinie të përjetshme. As fjalët, as pamjet, të nxjerra nga filmat e familjes, nuk pritet ta plotësojnë rrëfimin e historisë së saj: vendet nga e shkuara e saj. Malet në bregdet, një peizazh detar, kopshtet, terrasat, dhomat e një apartamenti dalin si reflektime të një kujtese të copëtuar dhe vazhdimisht të ndryshueshme, e zbuluar nga një dritë e re. Detajet në secilin gjest, në secilën fytyrë, të ndjenjave të një jete të jetuar në mesin e familjes, të rigrumbulluar dhe çliruar nga konteksti i tyre origjinal, bëhen elemente ekspresive të një rrëfimi që është edhe zbulim personal edhe rrëfim kolektiv.

CREDITS

Director:

Sara Fgaier

Producers:

Marco Alessi,Sara Fgaier

Editing:

Sara Fgaier,Davide Minotti

Sound:

Riccardo Spagnol

DIRECTOR'S BIO

Director and Film editor. Sara was the first Italian to receive the Rolex Arts Prize for Film in 2012-2013 and she worked under the mentorship of Walter Murch in New York. She directed several short films and founded Avventurosa, an independent film production company, with Pietro Marcello, with whom she has worked over 10 years as film editor, researcher and producer. She also collaborated among others with A. Sokurov, F. Maresco and G. Rosi.

FESTIVALS & AWARDS

Italy, 2018, Venice FF, EFA Nominee

Venice FF, Italy 2018 - EFA Nominee

Portugal, 2019, IndieLisboa,

IndieLisboa, Portugal 2019 -

Egypt, 2018, Cairo IFF ,

Cairo IFF , Egypt 2018 -

Sweden, 2018, Uppsala IShFF,

Uppsala IShFF, Sweden 2018 -

Netherlands, 2019, Go Short, Nijmegen,

Go Short, Nijmegen, Netherlands 2019 -

CONTACT

Dugong Films
Marco Alessi
via portuense 201
00149 Rome, Italy
+393358447617
info@dugong.it
www.dugong.it