CALL FOR ENTRIES IS NOW OPEN

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

International Dox

A Little Wisdom është një portretizim me nuanca vështrimi të jetës së murgjve të rinj jetimë që jetojnë në n...
05 Gusht, 12:00, DokuKino
+

A Little Wisdom

Yuqi Kang Canada/China 2017, color, 92 min
Në një shkretëtirë të Arizonës, një makth dystopik kolektiv shpaloset aty ku përplasen politikat e brendshme dhe...
09 Gusht, 22:00, DokuKino 11 Gusht, 18:00, DokuKino
+

After/Life

Puck Lo USA 2018, color, 15 min
Kjo botë gjithmonë më është dukur të jetë disi e çuditshme, disi e huaj ndaj të gjitha emocioneve të mia.
04 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 09 Gusht, 14:00, DokuKino
+

Aliens

Luis López Carrasco Spain 2017, color, 23 min
Diego, kthehet në shtëpi dhe ribashkohet me vëllezërit, pasi gjyshja e tyre Amerika aksidentohet. Babai i tyre burgo...
04 Gusht, 12:00, Kino Klub 09 Gusht, 22:00, DokuKino 11 Gusht, 18:00, DokuKino
+

América

Erick Stoll, Chase Whiteside USA 2018, color, 77 min
Objektet e shumta që grumbullojmë dhe besojmë se janë qenësore fillojnë udhëtimin e tyre të prodhimit në vende ...
04 Gusht, 14:00, DokuKino 07 Gusht, 18:00, Kino Klub 10 Gusht, 20:00, DokuKino
+

Beautiful Things

Giorgio Ferrero Italy 2017, color, 93 min
Khalik Allah përqendrohet në ishullin Karaibian Xhamajka, vendlindjen e nënës së tij,një vend që ai e ka vizituar...
06 Gusht, 20:00, DokuKino 11 Gusht, 14:00, Lumbardhi Indoor
+

Black Mother

Khalik Allah USA 2018, color, 77 min
Në mes të tajgës Siberiane, 450 milje nga fshati më i afërt, jetojnë dy familje: Braguine dhe Kiline
05 Gusht, 20:00, DokuKino
+

Braguino

Clément Cogitore France/Finland 2017, color, 49 min
Doel është një qytet fantazmë në Belgjikë afer një impiant bërthamor, me vetem 26 banor.
09 Gusht, 20:00, Lumbardhi Outdoor 10 Gusht, 12:00, Kino Klub
+

Doel

Frederik Sølberg Denmark/Belgium 2018, color, 70 min
Fundi i luftës së ftohtë nuk prodhoi ngrohtësi nëpër continent
04 Gusht, 18:00, DokuKino 11 Gusht, 12:00, Kino Klub
+

EXTINCTION

Salomé Lamas Portugal/Germany 2018, bw, 80 min
Këtu, në vend të barit apo trëndafilave të egra, gurët e zinj mbijnë nga toka..
04 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 05 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 08 Gusht, 18:00, DokuKino
+

Here There Is No Earth

Martin DiCicco USA/Armenia/Turkey 2001, bw, 6 min
Përmes bashkëbisedimit mes dy shokeve ne kapim një vështrim të asaj se çka është të jesh palestinez në botën ...
05 Gusht, 12:00, DokuKino 07 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

I Signed the Petition

Mahdi Fleifel UK/Germany/Switzerland 2018, color&bw, 11 min
Duke përfshirë një shekull të tërë, filmi lidh shoqëri të ndryshme komuniste përmes gjuhës së përbashkët t...
04 Gusht, 18:00, DokuKino 05 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 11 Gusht, 16:00, Lumbardhi Indoor
+

Interregnum

Adrian Paci Albania 2017, color, 18 min
Christiani, Beni dhe Jean-Marie po luftojnë për ndryshim të pushtetit politik dhe zgjedhje të lira në shtetin e tyr...
05 Gusht, 22:00, Lumbardhi Indoor 09 Gusht, 18:00, Kino Klub
+

KINSHASA MAKAMBO

Dieudo Hamadi Democratic Republic of the Congo/France/Switzerland/Germany/Norway 2018, color, 75 min
Ata vijnë natën. “Meteors” është film për kujtesën dhe zhdukjen – e njerëzve, vendeve dhe gjërave.
04 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 08 Gusht, 18:00, DokuKino
+

Meteors

Gürcan Keltek Netherlands/Turkey 2017, bw, 84 min
Prek Gjoni po lëviz gjedhet e tij me ndihmën e Jovalinit, a do të mjaftojnë këpucët e shqyera dhe një çadër pë...
05 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 09 Gusht, 20:00, Lumbardhi Outdoor 10 Gusht, 12:00, Kino Klub
+

Mountain

Grégoire Verbeke Belgium 2018, color, 15 min
Burrat-krokodilë, një lum mistik, disa fëmijë që pëlqejn peshkimin dhe një luftë që merr fund janë pjesë e to...
04 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 05 Gusht, 22:00, Lumbardhi Indoor 09 Gusht, 18:00, Kino Klub
+

Our Song to War

Juanita Onzaga Belgium/Colombia 2018, color, 14 min
Nje film për qytetin e Bialystok, një reflektim mbi atë se si të ballafaqohesh me historinë dhe kujtimet në një v...
05 Gusht, 20:00, DokuKino 09 Gusht, 22:00, DokuKino Plato
+

Remapping the Origins

Johannes Gierlinger Austria 2018, color, 42 min
Lëkundja ritmike e trenit, bashkon të shkuarën dhe të tashmen, shpalos një kujtesim të harruar, te mbuluar nga plu...
05 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 06 Gusht, 14:00, DokuKino 07 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 09 Gusht, 14:00, DokuKino
+

Return

Pang-Chuan Huang France 2017, color&bw, 20 min
Vështrime intime të një dite shumë speciale në jetët e maturantëve të shkollës së mesme .
04 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 06 Gusht, 20:00, DokuKino 11 Gusht, 14:00, Lumbardhi Indoor
+

Skip Day

Ivete Lucas, Patrick Bresnan USA 2018, color, 17 min
“Hijet e klithjeve ngjiten përtej kodrës. Ka ndodhur më parë. Por kjo do jetë hera e fundit. “
04 Gusht, 16:00, Kino Klub 07 Gusht, 12:00, Lumbardhi Indoor
+

Sleep Has Her House

Scott Barley UK 2017, color, 90 min
Një film eseistik eksperimental që ndërthur historinë e Trazirave të Irlandës Veriore me tregimin e kërkimit të ...
04 Gusht, 20:00, Dream Cinema 08 Gusht, 14:00, Shtëpia e Kulturës
+

The Image You Missed

Donal Foreman Ireland/France/USA/UK 2018, color, 73 min
Ushtarët e rinj nga luftërat e kaluara po bredhin kot në pyll. Një film që lidh imagjinatën dhe rrëfimin me reali...
08 Gusht, 14:00, Shtëpia e Kulturës 09 Gusht, 22:00, DokuKino Plato
+

The Remembered Film

Isabelle Tollenaere Belgium 2018, color, 18 min
Zhalanash, ky vend i cili dikur ka qenë një lidhje e suksesshme e ekonomisë sovjetike sot është vetëm një hije e ...
07 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 09 Gusht, 14:00, DokuKino
+

Zhalanash - Empty Shore

Marcin Sauter Poland 2017, color, 40 min