CALL FOR ENTRIES IS NOW OPEN

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

Green Dox

Ky dokumentari investigativ shpalos jo vetëm efektet e GMO me kemikale bujqësore, për shëndetin e popullit argjenti...
08 Gusht, 16:00, DokuKino
+

A Journey to the Fumigated Towns

Fernando E. Solanas Argentina 2018, color, 97 min
Ky film afron ndjeshmërinë e veçantë të filmbërësve te ketij filmi dhe filozofit David Abram për të takuar hap...
04 Gusht, 14:00, Kino Klub 07 Gusht, 14:00, Shtëpia e Kulturës 09 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

Becoming Animal

Emma Davie, Peter Mettler Switzerland/UK 2018, color, 78 min
Eastern Memories është një film udhëtimi i papritur drejt Lindjes së Largët, në Mongoli dhe Japoni.
05 Gusht, 20:00, Lumbardhi Indoor 07 Gusht, 22:00, Kino Kalaja
+

Eastern Memories

Niklas Kullström, Martti Kaartinen Finland 2018, color, 86 min
Në Ishujt e Ri Siberian të largët në Oqeanin Arktik, gjuetarët kërkojnë çatallë të mamutëve të zhdukur.
03 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 06 Gusht, 14:00, Shtëpia e Kulturës 07 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

Genesis 2.0

Christian Frei, Maxim Arbugaev Switzerland 2018, color, 113 min
Takohuni me shpikësit adoleshent të pasionuar nga mbarë globi, të cilët po krijojnë zgjidhje të avancuara për t...
09 Gusht, 12:00, Lumbardhi Indoor
+

Inventing Tomorrow

Laura Nix USA 2018, color, 105 min
Nje ane tjeter e kolonizimit kontemporan si rezultat i testimeve franqeze nukleare 30-vjeqare ne Polinezi.
08 Gusht, 20:00, DokuKino 09 Gusht, 12:00, Kino Klub
+

Ma'ohi Nui, in the Heart of the Ocean My Country Lies

Annick Ghijzelings Belgium 2018, color, 113 min
Point of No Return ju dërgon prapa kryeartikujve për fluturimin e parë përreth botës me energji solare
04 Gusht, 22:00, Lumbardhi Outdoor 07 Gusht, 20:00, DokuKino
+

Point Of No Return

Quinn Kanaly, Noel Dockstader USA 2017, color, 95 min
Ryuichi Sakamoto: Coda është një portret intim edhe i artistit edhe i burrit.
03 Gusht, 22:00, Kino Kalaja 08 Gusht, 12:00, Lumbardhi Indoor
+

Ryuichi Sakamoto: Coda

Stephen Nomura Schible USA/Japan 2018, color, 100 min
Agbogbloshie, Acra është deponia më e madhe e mbeturinave elektronike në botë. Rreth 6,000 gra, burra dhe fëmijë ...
06 Gusht, 20:00, Kino N'Lum 08 Gusht, 20:00, Kino Kalaja 10 Gusht, 16:00, Kino Klub
+

Welcome to Sodom

Florian Weigensamer, Christian Krönes Austria 2018, color, 92 min
‘Wild Relatives’ shpalos shkembimin e valutes ekologjike ndermjet dy bankave botrore te dritherave.
07 Gusht, 18:00, DokuKino 08 Gusht, 12:00, Kino Klub
+

Wild Relatives

Jumana Manna Germany/Lebanon/Norway 2018, color, 70 min