CALL FOR ENTRIES IS NOW OPEN

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

Balkan Dox

Në mes të luftërave të Jugosllavisë, Chris, një gazetar i ri zviceran gjendet i vdekur në rrethana misterioze.
07 Gusht, 22:00, Lumbardhi Outdoor 11 Gusht, 12:00, DokuKino
+

Chris the Swiss

Anja Kofmel Switzerland/Croatia/Germany/Finland 2018, color&bw, 90 min
Dy persona të refuzuar padrejtësisht, ballafaqohen me verbërinë e shoqërisë që i cilësoi ata si të pashpresë,...
08 Gusht, 22:00, Kino Kalaja 09 Gusht, 16:00, DokuKino
+

Days of Madness

Damian Nenadić Croatia/Slovenia 2018, color, 74 min
Ky fantazim i përhumbur na lë brenda një shtëpie të pleqve në Stamboll, ku banorët me pasoja lufte gjejnë prehj...
08 Gusht, 14:00, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 18:00, DokuKino
+

Distant Constellation

Shevaun Mizrahi USA/Turkey/Netherlands 2017, color, 82 min
“Shtëpia Memoriale e Luftëtarëve të Rezistencës së Luftës së Dytë Botërore dhe Rinisë së Jugosllavisë”
09 Gusht, 14:00, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 20:00, Kino Kalaja
+

Home of the Resistance

Ivan Ramljak Croatia 2018, color, 49 min
Një burrë e kalon kohën duke pikturuar ribërjen e muralit Guernica të Picassos, duke dhënë libra dhe duke u kujde...
08 Gusht, 22:00, Kino Kalaja 09 Gusht, 16:00, DokuKino
+

John 746

Ana Vijdea USA/Romania/Portugal 2017, color, 34 min
Gjatë disa ditëve verore që kalova në Split bisedova me nënën time për gjithqka. Me të vërtet gjithqka.
08 Gusht, 20:00, Lumbardhi Outdoor
+

Momsy

Josip Lukić Croatia 2018, color, 51 min
Dikur muzika ishte e aftë ta ndryshonte botën.
09 Gusht, 14:00, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 22:00, DokuKino Plato
+

Music is the Art of Time 3, LP film Laibach

Igor Zupe Slovenia 2018, color, 52 min
Një homazh filmik për Rio de Janeiro, filmi eksploron kërkime të ndryshme për veten përmes transvetizmit, karnaval...
05 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 20:00, Kino Kalaja
+

Obscuro Barroco

Evangelia Kranioti France/Greece 2018, color, 60 min
Playing Men është një film i gjallë për lojën, bukurinë e lojës dhe burrat që luajnë.
03 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 05 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

Playing Men

Matjaž Ivanišin Slovenia/Croatia 2017, color, 60 min
Udhëtimi i dy shokëve që udhëtojnë në mes të ideve të shpikura të Orientit dhe Oksidentit, të shkuarës dhe t...
07 Gusht, 20:00, Kino N'Lum 08 Gusht, 20:00, Lumbardhi Outdoor
+

Sarabande

Kaltrina Krasniqi Kosova 2018, color, 36 min
Vojin, një autor i verbër i dokudramave në radio, i fton protagonistët e emisionit të tij për tu takuar me të në...
06 Gusht, 16:00, Lumbardhi Indoor
+

Summerhouse

Damir Čučić Croatia 2018, color, 79 min
Djemtë Taurunum duken të ashpër. Ata kalojnë kohën e tyre duke bredhur nëpër vende të braktisura, duke organizua...
07 Gusht, 16:00, DokuKino 09 Gusht, 20:00, Kino Kalaja
+

Taurunum Boy

Jelena Maksimović, Dušan Grubin Serbia 2018, color, 70 min
Beteja e jetes se Matejit bëhet aq e hidhur saqe ai vendos të veprojë në mënyrë radikale.
10 Gusht, 12:00, DokuKino
+

The Family

Rok Biček Slovenia/Austria 2017, color, 106 min
Një derë e mbyllur brenda një apartamenti të Beogradit ka mbajtur një familje të ndarë nga e shkuara e saj për m...
06 Gusht, 20:00, Lumbardhi Outdoor
+

The Other Side of Everything

Mila Turajlić Serbia/France/Qatar 2017, color, 100 min
Dragoslava ka katër sete televizive, tre nipër, dy shoqe të ngushta, dhe një burrë me të cilin ajo përlahet për ...
07 Gusht, 12:00, Kino Klub 10 Gusht, 16:00, DokuKino
+

When Pigs Come

Biljana Tutorov Serbia/Croatia/Bosnia & Herzegovina 2017, color, 72 min
“Zvicra” thekson kompleksitetin e identiteteve të humbura dhe të ri-zbuluara në Zvicër, një shtet që është i...
09 Gusht, 18:00, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 18:00, Kino Klub
+

Zvicra

Fisnik Maxhuni, Benoît Goncerut Switzerland/Kosova 2018, color, 69 min