Edition 17
3-11 August 2018

Edition 17
3-11 August 2018

:SPECTRES ARE HAUNTING EUROPE

Koha e Shfaqjes 08/05, 20:00, Kino N'Lum

:SPECTRES ARE HAUNTING EUROPE / FANTASMATA PLANIOUNTAI PANO APO TIN EVROPI

Greece/France, 2016, 99 min

Spectres are haunting Europe (trailer) from maria k on Vimeo.

Jeta e përditshme e refugjatëve në kampin Idomeni, pranë kufirit Greko-Maqedon. Refugjatë që presin në radhë për ushqim, çaj dhe mjekë; duke pritur që të kalojnë kufirin në mes të Greqisë dhe Maqedonisë. Një ditë, Evropa i mbyll kufijtë e saj për ta njëherë e përgjithmonë. “Banorët” e Idomenit vendosin, më pas, të uzurpojnë hekurudhën, duke bllokuar trenat që bartin mallrat përtej kufirit.

  • Biografia e Regjisorit
  • Festivalet Dhe Cmimet
  • Kontakti
Maria Kourkouta (1982) is a Greek filmmaker and photographer living in France. She has been making short documentaries and experimental films since 2008, including the film collage Prelude 02 – 07 and Epistrofi stin odo Ailolu (2013). For her feature-film debut Spectres are haunting Europe, she collaborated with Greek author Niki Giannari.
Best Documentary - Jihlava IDFF 2016. Special Mention of Interfedi Jury – Torino FF 2016. CPH: DOX 2017. Visions du Réel, Nyon 2016. Glasgow FF 2017. Cinemed, Montpellier 2016. Thessaloniki DFF 2017.
Survivance Productions
Maria Kourkouta
18 rue Dupetit-Thouars
Paris, France
+33618436322
entr.acte95@gmail.com
08/05, 20:00, Kino N'Lum
+ shto këtë ngjarje në
orarin tuaj personal
Orari i Plotë >
Maria Kourkouta, Niki Giannari
Maria Kourkouta, Carine Chichkowsky
Maria Kourkouta
Maria Kourkouta
André Fèvre

:More from Balkan Dox

STEEL MILL CAFÉ

Goran Dević Croatia 2017, color, 61 min

GORA

Stefan Malešević Bosnia and Herzegovina/Serbia 2017, color, 78 min

Homes

Kaori Oda, Sarah Francis, Farah Hasanbegovic, Andre Gil Mata, Daniel Botos, Kumjana Novakova, Manel Raga Raga Bosnia & Herzegovina 2016, color, 53 min

to want, to need, to love

Ilir Hasanaj Kosovo 2017, color, 90 min

MY LIFE WITHOUT AIR

Bojana Burnać Croatia 2017, color, 72 min

MY OWN PRIVATE WAR

Lidija Zelović Netherlands 2016, color, 57 min

NEWSREEL 63

Slovenia 2017, color, 38 min

THEY JUST COME AND GO

Boris Poljak Croatia 2016, color, 20 min

LANDSCAPES OF WAR, LANDSCAPES OF PEACE

Aron Sekelj Serbia/Germany 2017, color, 49 min

STARS OF GAOMEIGU

Marko Grba Singh Serbia/China 2017, color, 23 min

THE GOOD POSTMAN

Tonislav Hristov Finland/Bulgaria 2016, color, 80 min

THE ROAD MOVIE

Dmitrii Kalashnikov Belarus/Russia/Serbia/Bosnia & Herzegovina/Croatia 2016, color, 2016

EVERY GOOD STORY IS A LOVE STORY

Rajko Grlić, Matjaž Ivanišin Slovenia/Croatia 2017, color&bw, 71 min

LORD OF THE HOUSE

Danielle Bremer Kosovo/The Netherlands 2017, color, 58 min

THOSE SHOCKING SHAKING DAYS

Selma Doborac Austria/Bosnia & Herzegovina 2016, color, 88 min

A MILLION DOLLAR LIFE

Robert Tomić Zuber Croatia 2017, color, 78 min