Edition 17
3-11 August 2018

Edition 17
3-11 August 2018

:City of Ghosts

Koha e Shfaqjes 08/08, 20:00, DokuKino | 08/12, 18:00, DokuKino

:City of Ghosts

USA, 2017, 90 min

Joshës në kohën e menjëhershme, CITY OF GHOSTS ndjek rrugëtimin e "Raqqa is Being Slaughtered Silently", një grusht aktivistësh anonimë, që u bashkuan pasi atdheu i tyre u okupua nga ISIS në vitin 2014. Me qasje të habitshme dhe të thellë personale, kjo është historia e një grupi të guximshëm të gazetarëve-qytetarë derisa përballen me realitetin e jetës në fshehtësi, në arrati dhe në mërgim, duke rrezikuar jetët e tyre për t'u përballur me njërën prej të këqijave më të mëdha në botë sot.

  • Biografia e Regjisorit
  • Festivalet Dhe Cmimet
  • Kontakti
Matthew Heineman is an Oscar-nominated and Emmy-winning filmmaker based in New York. His film CARTEL LAND was nominated for an Academy Award for Best Documentary Feature and won three Primetime Emmy Awards, including Exceptional Merit in Documentary Filmmaking and Best Cinematography.
Politiken's Audience Award – CPH:DOX 2017. Candescent Award - Sundance FF 2017. Grand Jury Prize - Sheffield Doc/Fest 2017. Tribeca FF 2017. HotDocs 2017. Silver Heart Award – Dallas IFF 2017. Special Jury Prize – Montclair FF 2017. SIFF, Seattle 2017.
Dogwoof
Ground Floor
19 - 23 Ironmonger Row
London, EC1V 3QN, UK
+44 020 7253 6244
info@dogwoof.com
08/08, 20:00, DokuKino 08/12, 18:00, DokuKino
+ shto këtë ngjarje në
orarin tuaj personal
Orari i Plotë >
Matthew Heineman
Matthew Heineman
Matthew Heineman
Matthew Heineman, Matthew Hamachek, Pax Wassermann
Tom Paul

:More from Feature Dox

A Farewell to All That

David Muñoz López Spain/Italy 2016, color, 29 min

All That Passes By Through a Window That Doesn't Open

Martin DiCicco USA/Qatar 2017, color, 70 min

Balloonfest

Nathan Truesdell USA 2016, color, 6 min

Best of Luck with the Wall

Josh Begley USA 2016, color, 7 min

Death in a Terminal

Tali Shemesh, Asaf Sudry Israel 2016, color, 52 min

Donkeyote

Chico Pereira Spain/Germany/UK 2017, color, 86 min

EDITH + EDDIE

Laura Checkoway USA 2017, color, 29 min

El Mar la Mar

Joshua Bonnetta, J.P. Sniadecki USA 2017, color, 94 min

IF ONLY THERE WERE PEACE

Carmine Grimaldi, Deniz Tortum USA/Turkey 2017, color, 30 min

Makala

Emmanuel Gras France 2017, color, 96 min

NYO VWETA NAFTA

Ico Costa Portugal/Mozambique 2017, color, 22 min

POLONAISE

Agnieszka Elbanowska Poland 2016, color, 16 min

Project X

Laura Poitras, Henrik Moltke USA 2016, color, 10 min

Rat Film

Theo Anthony USA 2016, color, 82 min

Taste of Cement

Ziad Kalthoum Germany/Lebanon/Syria/UAE/Qatar 2017, color, 85 min

The Challenge

Yuri Ancarani France/Italy 2016, color, 70 min

LA PESCA

Pablo Alvarez Mesa, Fernando López Escrivá Colombia/Canada 2017, color, 22 min

The Kodachrome Elegies

Jay Rosenblatt USA 2017, color, 11 min

WAVES OF TRANSITION

Jonas Scheu Switzerland 2016, color, 29 min

69 MINUTES OF 86 DAYS

Egil Håskjold Larsen Norway 2017, color, 71 min