:Sleepless in New York

Orari i Shfaqjes

22.08, 22:00, KINO BAHÇE

23.08, 22:00, DOKU KINO PLLATO

Sleepless in New York

Switzerland, 2013, Colour, 92 min

Paralizuese, torturuese dhe dërrmuese... Shpesh e lënë sikur asgjë më shumë se sa një vuajtje e adoleshencës, vuajtja nga dashuria bëhet temë e filmit dokumentar të ndjeshëm dhe imponues. Filmi zhytet në netët e ndërkryera të tre personave të refuzuar rishtas. Net plotë me dhimbje e lot, si dhe dobësi e kreativitet. Antropologia e njohur Dr. Helen Fisher zbulon proceset e thella dhe mahnitëse që shpalosen në trurin e atij që vuan nga dashuria. Ajo thotë: “Loja e dashurisë ka kuptim. Bile shumë”. Duke studiuar rrugën e vështirë të daljes nga sjellja obsesive vetë-shkatërruese, drejt një vete të re, Sleeples in New York është një film për të dashuruarit, ata që nuk janë të dashuruar ose ata që po kërkojnë dashurinë.

  • Biografia e regjisorit
  • Festivalet dhe Cmimet
  • Kontakti
Born in 1959 in Schönenwerd, Switzerland. Studied Visual Media at the Department of Journalism and Communication at Fribourg University. Since 1984 independent filmmaker and producer. Works regularly for Schweizer Radio und Fernsehen (SRF). 2002 Academy Award Nomination Best Documentary Feature for “War Photographer”.
Hot Docs 2014. Visions du Réel, Nyon 2014. DOK.fest Munich 2014. Planete + Doc, Warsaw 2014. Docville, Leuven 2014.

Christian Frei
Josefstrasse 176, CH-8005 Zürich
+41 79 287 91 27
christianfrei@gmx.ch

Orari i Shfaqjes

22.08, 22:00, KINO BAHÇE

23.08, 22:00, DOKU KINO PLLATO

Kategoria

View From the World

Regjisori

Christian Frei

Producenti

Christian Frei

Kinematografia

Peter Indergand

Zëri

Judy Karp, Florian Eidenbenz

Montazha

Christian Frei, Lara Hacisalihzade

Ueb Faqja

Vizito Ueb faqen