Kifaru

United StatesKenya, 2019, 79 min, Colour

KIFARU është një dokumentar i metrazhit të gjatë që ndjek jetët e dy rekrutëve nga Kenia të cilët i bashkohen njësisë së rojeve të rinoqerontëve të zonës së ndaluar pyjore Ol Pejeta – një grup i vogël i rojtarëve që e mbrojnë dhe kujdesen për Sudanin, mashkulli i fundit në botë i rinoqerontëve të bardhë verior. Duke u endur përgjatë katër viteve të para në punë të rojeve, KIFARU lejon shikuesit të përjetojnë në mënyrë intime gëzimin dhe kurthet e konservimit të jetës së egër direkt përmes syve të këtyre rojeve keniane të cilët në kohë reale bëhen dëshmitarë të zhdukjes.

CREDITS

Director:

David Hambridge

Producers:

Andrew Harrison BrownDavid Hambridge

Cinematography:

Andrew Harrison BrownDavid Hambridge

Editing:

Andrew Harrison Brown

Sound:

Willie Elias

DIRECTOR'S BIO

David Hambridge is an Emmy® nominated cinematographer & award-winning filmmaker based in the American South. He began filming KIFARU in May 2015 following a successful crowdfunding effort that he and Andrew led. Each trip to Kenya revealed a deeper personal narrative as an intimate bond between the rhino caretakers & Sudan became increasingly evident on these young rhino caretaker’s faces. Andrew Harrison Brown, p.g.a. is an award-winning filmmaker that has traveled the world telling the stories of cultures often overlooked and under-appreciated. As a humanitarian, Andrew stumbled into a film career while working with numerous international non-profit organizations. Through this experience, he witnessed how stories told through images transcended barriers and acted as levers for change.

FESTIVALS & AWARDS

United States, 2019, Full Frame DFF, Audience Award & Environmental Award

Full Frame DFF, United States 2019 - Audience Award & Environmental Award

United States, 2019, Slamdance FF , Grand Jury Prize & Audience Award

Slamdance FF , United States 2019 - Grand Jury Prize & Audience Award

Canada, 2019, Hot Docs, Audience Award, Animal Magnetism

Hot Docs, Canada 2019 - Audience Award, Animal Magnetism

United States, 2019, AFI Docs, Winner, Special Jury Award for Best Feature Film

AFI Docs, United States 2019 - Winner, Special Jury Award for Best Feature Film

United States, 2019, RiverRun IFF , Audience Award & Special Jury Prize for Best Feature Documentary

RiverRun IFF , United States 2019 - Audience Award & Special Jury Prize for Best Feature Documentary

CONTACT

Submarine Entertainment
info@submarine.com
https://www.submarine.com