Edition 17
3-11 August 2018

Edition 17
3-11 August 2018

:THOSE SHOCKING SHAKING DAYS

Koha e Shfaqjes 08/10, 16:00, DokuKino | 08/12, 12:00, Lumbardhi

:THOSE SHOCKING SHAKING DAYS

Austria/Bosnia & Herzegovina, 2016, 88 min

Those Shocking Shaking Days - Selma Doborac - Bande annonce from FILM-DOCUMENTAIRE.FR on Vimeo.

A mundet një reflektim kritik i luftës të arrihet për shembull përmes poeticitetit dhe vizualitetit, apo a do të ishte e këshillueshme në një ndërmarrje të tillë që me tendencë të tejkalosh fjalët dhe pamjet e qarta në favor të një reflektimi më kritik të luftës? Nëse një tekst apo një film është krijuar në një mënyrë të tillë sa të duket se po i mungon referenca me realitetin, a do të ishte atëherë tepricë gjetja e së vërtetës, me që asnjë referencë nuk e tregon realitetin – për shembull mizoritë – a mund të gjinden? Apo a do të lejonte një dizajn i tillë teksti apo filmi përfundime rreth natyrës problematike të çfarëdo përpjekje për ta përshkruar, shfaqur kompleksitetin e të keqes?

  • Biografia e Regjisorit
  • Festivalet Dhe Cmimet
  • Kontakti
Selma Doborac was born in 1982 in Bosnia and Herzegovina, lives in Vienna and works in the fields of essay film and experimental film, photography, and conceptual art. From 2002 to 2007 study and graduation at the University of Applied Arts, Vienna, Department for Mixed Media Strategies (Bernhard Leitner). From 2008 to 2012 study and graduation at Academy of Fine Arts, Vienna, Department for Art and Film (Harun Farocki); festival participations and exhibitions, awards and grants, nationally and internationally.
Georges de Beauregard Prize & Special Mention - FID Marseille 2016. Best Sound – Graz, Diagonale 20016. Crossing Europe Award - Crossing Europe FF 2016. Jihlava IDFF 2016. SIFF Seattle 2017.
sixpackfilm
Neubaugasse 45/13
A-1070 Vienna, Austria
+43.1.526.09.90.0
office@sixpackfilm.com
08/10, 16:00, DokuKino 08/12, 12:00, Lumbardhi
+ shto këtë ngjarje në
orarin tuaj personal
Orari i Plotë >
Selma Doborac
Selma Doborac
Selma Doborac
Selma Doborac
Selma Doborac

:More from Balkan Dox

STEEL MILL CAFÉ

Goran Dević Croatia 2017, color, 61 min

SPECTRES ARE HAUNTING EUROPE

Maria Kourkouta, Niki Giannari Greece/France 2016, color&bw, 99 min

GORA

Stefan Malešević Bosnia and Herzegovina/Serbia 2017, color, 78 min

Homes

Kaori Oda, Sarah Francis, Farah Hasanbegovic, Andre Gil Mata, Daniel Botos, Kumjana Novakova, Manel Raga Raga Bosnia & Herzegovina 2016, color, 53 min

to want, to need, to love

Ilir Hasanaj Kosovo 2017, color, 90 min

MY LIFE WITHOUT AIR

Bojana Burnać Croatia 2017, color, 72 min

MY OWN PRIVATE WAR

Lidija Zelović Netherlands 2016, color, 57 min

NEWSREEL 63

Slovenia 2017, color, 38 min

THEY JUST COME AND GO

Boris Poljak Croatia 2016, color, 20 min

LANDSCAPES OF WAR, LANDSCAPES OF PEACE

Aron Sekelj Serbia/Germany 2017, color, 49 min

STARS OF GAOMEIGU

Marko Grba Singh Serbia/China 2017, color, 23 min

THE GOOD POSTMAN

Tonislav Hristov Finland/Bulgaria 2016, color, 80 min

THE ROAD MOVIE

Dmitrii Kalashnikov Belarus/Russia/Serbia/Bosnia & Herzegovina/Croatia 2016, color, 2016

EVERY GOOD STORY IS A LOVE STORY

Rajko Grlić, Matjaž Ivanišin Slovenia/Croatia 2017, color&bw, 71 min

LORD OF THE HOUSE

Danielle Bremer Kosovo/The Netherlands 2017, color, 58 min

A MILLION DOLLAR LIFE

Robert Tomić Zuber Croatia 2017, color, 78 min