Balkan Dox

Strange Object

United Kingdom
2020 — 15 min / Colour and B&W

1

Përshkrimi

Një foto album i lidhur me lëkurë të kuqe. Përmban fotografi bardh e zi të bëra nga ajri, të bëra në një kohë kur fuqitë kolonialiste sundonin dhe diktonin mënyrën se si duhet të interpretoheshin gjërat. Si mund të lexohen sot shenjat e asaj kohe? Një eksplorim i prodhimit të imazheve perandorake dhe shkatërrimit.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Born in London, the UK in 1963, she originally trained in contemporary dance and made videos exploring choreography in everyday life. In 2010, she completed a master’s degree in visual anthropology at Goldsmiths, University of London. In 2016, she was awarded a doctorate for her research on approaches to activating images from colonial archives.

Buy Tickets (Cinema)

Regjia

Miranda Pennell

Producent

Miranda Pennell

Kinematografia

archive-based film

Editimi

Miranda Pennell

Zëri

Miranda Pennell

Shfaqjet dhe Çmimet

Berlinale , Germany, 2021

Punto de Vista , Spain, 2021