Balkan Dox

All of your Stars are but Dust on my Shoes

كل نجومك على صباطي

Lebanon
2021 — 18 min / Colour

1

Përshkrimi

Në një mozaik digjital të video klipeve nga interneti dhe të incizuara me telefonin e tij mobil, artisti libanez Haig Aivazian (‘Prometheus’, 2019) vë imazhet dhe idetë në një renditje kohore spekulative, që fillon prej shekullit 19 deri te shekulli 21. Prej lulëzimit mitologjik të gjuetarëve të balenave, siç është përjetësuar në ‘Moby Dick’, deri te kohët tona me qytete të mençura, mbikëqyrje dhe luftë guerile urbane – një botë që na kujton çdo herë e më shumë për fantashkencën. Aivazian është një skulptor i shkëlqyer i imazheve që ka sy për lidhje asociative dhe sugjestive. Ai po ashtu është edhe analist i cili me një redaktim të vetëm mund të skicojë lidhje të thella rastësore në mes të botës dhe të dhënave. Edhe kur territori është Siria, dhe harta duket si qiell me yje, por në fakt është një pamje që të thyen zemrën për faktin se si errësira ka rënë mbi vendin në vetëm pak vjet.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Haig Aivazian, is an artist living in Beirut. Working across a range of media and modes of address, he delves into the ways in which power embeds, affects and moves people, objects, animals, landscape and architecture. Aivazian has explored apparatuses of control and sovereignty at work in sports, museums, the office and music. He is currently Artistic Co-Director of the Beirut Art Center.

Buy Tickets (Cinema)

Regjia

Haig Aivazian

Producent

Haig Aivazian

Kinematografia

Haig Aivazian

Editimi

Haig Aivazian

Zëri

Haig Aivazian

Shfaqjet dhe Çmimet

CPH:DOX, Denmark, 2021

Sheffield Doc/Fest, United Kingdom, 2021

Webfaqja Zyrtare e Filmit

https://haigaivazian.com/