The Earth is Blue as an Orange

Земля блакитна, ніби апельсин

Ukraine, Lithuania
2020 — 74 min / Colour

1

Përshkrimi

Nëna e vetme Anna dhe katër fëmijët e saj jetojnë në vijën e parë të frontit në zonën e luftës të Donbas, Ukrainë. Derisa bota e jashtme përbëhet nga bombardimet dhe kaosi, familja po ia del ta mbajë shtëpinë e tyre si një parajsë të sigurt, plot jetë dhe plot dritë. Çdo anëtar i familjes ka pasion për kinemanë, duke i motivuar ata të xhirojnë një film të frymëzuar nga jeta e tyre gjatë luftës. Procesi kreativ ngre pyetjen se çfarë lloj fuqie mund të ketë bota magjike e kinemasë gjatë kohës së katastrofës. Si ta pikturojmë luftën përmes trillimit? Për Annën dhe fëmijët, transformimi i traumës në një vepër arti është mënyra e fundit për të mbetur njeri.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorit

Iryna Tsilyk (born in 1982 in Kyiv) is a Ukrainian filmmaker and writer and is the author and director of several short fiction and documentary films. The Earth Is Blue as an Orange is her debut feature-length documentary. Moreover, Tsilyk is the author of eight books published in Ukraine (which include poetry, prose, and children’s books).

Regjisor

Iryna Tsilyk

Producent

Anna Kapustina

Giedrė Žickytė

Kinematograf

Viacheslav Tsvetkov

Montazha

Ivan Bannikov

Iryna Tsilyk

Zërimi

Jonas Maksvytis

Shfaqjet dhe Çmimet

Sundance FF, United States, 2020
Directing Award - World Cinema Documentary

Berlinale, Germany, 2020

One World, IHRDFF, Poland, 2020

MoMA Doc Fortnight, United States, 2020

Docudays, Ukraine, 2020

Kontakti

CAT&Docs
Paris, France
+33 1 44617748
www.catndocs.com