View From The World

Mariupolis 2

Lithuania, France, Germany
2022 — 112' / Color

1

Përshkrimi

Më 2022, Mantas Kvedaravičius u kthye në Ukrainë, Mauripol, në zemrën e luftës, për të qenë bashkë me njerëzit që ka takuar e filmuar më 2015. Duke pasuar vdekjen e tij, producentët dhe bashkëpunëtorët e tij e kanë vënë gjithë fuqinë e tyre për të vazhduar transmetimin e punës, vizionin dhe filmat e tij. Duke qenë edhe një doktor shkence në antropologji Mantas Kvedaravičius ëndërronte të dëshmonte si filmbërës për aq sa të jetë e mundur nga agjitacioni i medias dhe politikanëve. Me një forcë dhe ndjeshmëri të madhe, Mauripolis 2 përshkruan jetën që vazhdon në mes të bombardimeve dhe shpalos pamje që përcjellin tragjedinë dhe shpresën.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Mantas Kvedaravičius (1976-2022) was a Lithuanian-born filmmaker with a degree in social anthropology from Cambridge University. His first documentary film, Barzakh was selected in numerous festivals and won several awards, including the Amnesty International Prize and the Ecumenical Jury Prize at the Berlinale in 2011. His following two films, Mariupolis (2016) and Parthenon (2019) were selected at the Berlinale and the Venice International Critics' Week, respectively. Mantas Kvedaravičius was captured and killed by Russian Forces in the end of March, 2022 in Mariupol while documenting Russia's invasion of Ukrainian territory.

Buy Tickets

Regjisorë

Mantas Kvedaravičius

Producent

Mantas Kvedaravičius

Martin Hampel

Nadia Turincev

Omar El Kadi

Thanassis Karathanos

Uljana Kim

Editorë

Dounia Sichov

Zërimi

Lama Sawaya

Rana Eid

Rob Walker

Sherif Allam

Kontakti

The Match Factory GmbH
Domstrasse 60
Cologne 50668, Germany
+49 221 539 709 0
[email protected]