Truth Dox

This Stolen Country of Mine

Mein gestohlenes Land

Germany, Ecuador
2022 — 93' / Color

1

Përshkrimi

THIS STOLEN COUNTRY OF MINE na shpie në Amerikën Latine, në një vend me burime të pafundme natyrore, natyrë të pacenuar dhe një lidership të korruptuar: Ekuadorin. Filmi ndjek Paul Jarrin, liderin e rezistencës indigjene kundër shfrytëzimit të vendit të tyre. Ndërkohë, Kina përdor qeverinë e Ekuadorit për ta kthyer vendin në një nga kolonitë e veta. Kur gazetari Fernando Villavicencio i shpalos këta skenarë dhe fiton qasjen në kontratat në mes të Kinës dhe Ekuadorit, qeveria do që ai të heshtë. Të dy burrat po luftojnë për liri në këtë betejë kundër një superfuqie.

Biografia e Regjisorëve

Marc Wiese is a Dortmund-born German documentary filmmaker, best known for Camp 14: Total Control Zone, about Shin Dong-hyuk, the only person known to have ever successfully escaped from a North Korean prison labor camp, and to breach the borders of North Korea itself to China, arriving eventually in South Korea.

Buy Tickets

Regjisorë

Marc Wiese

Producent

Oliver Stoltz

Kinematografia

Wolfgang Held

Editorë

Marc Schubert

Zërimi

Jörg Höhne

Karl Gerhardt

Kontakti

MAGNETFILM GmbH
Torstr. 154, 10115 Berlin, Germany
+49 (0) 30 24 62 81 56
[email protected]
www.magnetfilm.de