Truth Dox

The Killing of a Journalist

Denmark, Czech Republic, United States
2022 — 100' / Color

1

Përshkrimi

Kur një gazetar i ri hulumtues dhe e fejuara e tij vriten brutalisht në shtëpinë e tyre në Sllovaki, vdekja e tyre frymëzon protestat më të mëdha në vend që prej rënies së komunizmit. Historia merr kthesë të papritur kur një burim zbulon dosjen sekrete të çështjes së vrasjes tek kolegët e gazetarit të vrarë. Ajo përfshinë kompjuterë dhe komunikime të koduara të organizatorit të supozuar të vrasjes: një biznesmen i lidhur ngushtë me partinë në pushtet. Duke analizuar këto mesazhe të koduara, gazetarët zbulojnë se vendi i tyre është kapur nga oligarkë të korruptuar, gjyqtarë dhe zyrtarë të sundimit të ligjit. Mafia është qeveria, dhe pritet një vlerësim.

Biografia e Regjisorëve

Matt Sarnecki is a journalist, producer and film director at the Organized Crime and Corruption Reporting Project. He has directed several documentaries broadcast throughout Europe and beyond. His documentary Killing Pavel, about the murder of investigative journalist Pavel Sheremet, won the Investigative Reporters and Editors Medal in 2017 and the DIG Award (Italy) in 2018. Previously, he produced and directed documentary series featured on VICE and Powder.com.

Buy Tickets

Regjisorë

Matt Sarnecki

Producent

Signe Byrge Sørensen

Kinematografia

Anna Smoronová

Editorë

Janus Billeskov Jansen

Zërimi

Marek Poledna

Kontakti

Cinephil
[email protected]
www.cinephil.com