A Brief History of the Obliteration of Hope

United States, 2019, 8 min, Black and white

“Një monument për masakrën studentore Tlatelolco të vitit 1968 në Meksiko Siti, dhjetë ditë para Lojërave Olimpike. Qindra studentë ishin zhdukur. Një traditë e panatyrshme – një shuarje fizike e tërësishme e studentëve që organizoheshin për ndryshime progresive – u hodh në lëvizje. Filmi është gati i pafjalë. Në vend të fjalëve, ligji i dhunës kundër vetë imazheve, në një lëkundje drejt estetikës së barabartë. I prodhuar në bashkëpunim me UNAM Filmoteca dhe Catedra Bergman UNAM”.

CREDITS

Director:

Travis Wilkerson

Producer:

Travis Wilkerson

Cinematography:

Travis Wilkerson

Editing:

Travis Wilkerson

Sound:

Travis Wilkerson

DIRECTOR'S BIO

Travis Wilkerson makes films in the tradition of the “third cinema,” wedding politics to form in an indivisible manner. His films have screened at numerous venues and festivals worldwide, including Sundance, Toronto, Rotterdam, Vienna, Yamagata, the FID Marseille and the Musée du Louvre. He was named one of the top 50 avant-garde filmmakers of the decade by the Film Comment critic’s poll. His best-known work is an agit-prop essay on the lynching of Wobbly Frank Little, An Injury to One.

FESTIVALS & AWARDS

CONTACT