Wild Berries

Romania/Hungary/Portugal, 2018, 20 min, Colour

Wild Berries është udhëtimi ndijimor i një djali të vetmuar i zhytur në botën e tij, duke bredhur nëpër livadhe e pyje, duke u nisur tutje drejt të panjohurës në secilin hap. I lënë vetëm në peizazhin rural të shkretuar të Rumanisë, ai luan kukafshehtas në mesin e lulediejve gjigant, bisedon me qyqen, i spiunon derrat, garon me erën, dhe endet nëpër fushat e pafundme. Vëzhgues dhe i durueshëm në kohë, i mërzitur dhe i papeshuar në të tjera, ai pret dhe kërkon diçka që duket se mbetet jashtë qasjes së tij. Ai na shikon prapa neve teksa e ndjekim atë në botën e tij që copëtohet ngadalë, i udhëhequr nga një dëshirë drejt diçkaje brenda nesh që ndoshta nuk ka ekzistuar kurrë.

CREDITS

Directors:

Marianna Vas,Hedda Bednarszky

Producers:

Cristina Hoffman,Tiago Matos,Noémi Veronika Szakonyi

Cinematography:

Marianna Vas

Editing:

Hedda Bednarszky,Marianna Vas

Sound:

Antonion Porém Pires

DIRECTOR'S BIO

Born in Hungary, Marianna Vas graduated from DocNomads International Joint Master’s in documentary film directing in 2016, and holds a MA degree in Cinema, Television and Multimedia Production (DAMS) from the University of Bologna. . Hedda Bednarszky is a director and writer, known for Wild Berries (2018), Tempo (2014) and Party Girl (2014).

FESTIVALS & AWARDS

Portugal, 2018, Doclisboa ,

Doclisboa , Portugal 2018 -

United Kingdom, 2019, Sheffield Doc/Fest,

Sheffield Doc/Fest, United Kingdom 2019 -

CONTACT

Marianna Vas
Bocskai út 43-45
Budapest 1113, Hungary
+3630-760-7309
vas.mariann@gmail.com