Crannog

United Kingdom, 2018, 15 min, Colour

Alexis ka një sëmundje vdekje prurëse. Ajo kalon kohën e saj në hapësirën e drunjtë të Skocisë veriore ku kujdeset për dhjetëra të tjerë të cilët janë po ashtu të sëmurë, të plagosur ose po vdesin. Disa kanë kancer në fazën e fundit, disa gati sa nuk ishin vrarë për shkak të paaftësive të tyre, disa janë shpëtuar nga thertoret. Alexis ofron kujdes paliativ për kafshët. Crannog ndjek Alexis teksa pa pushim përpiqet të ushqej një dele të lënë pas dore për ta kthyer në jetë. Një reflektim i qetë mbi mirësinë pa marrë parasysh vdekjen, filmi eksploron në mënyrë intime brishtësinë dhe forcën që vijnë nga dedikimi i jetës suaj për tu kujdes ndaj të tjerëve.

CREDITS

Director:

Isa Rao

Producer:

Tom van den Hurk

Cinematography:

Adelaida Pardo

Editing:

Sound:

Ali Murray

Music:

Kieran Gosney

DIRECTOR'S BIO

Isa Rao is a filmmaker and cognitive neuroscientist based in Glasgow. Born and raised in Germany she has lived and studied in India and the UK. During her doctoral studies at the University of Glasgow she directed “A Guide to Personalised Medicine”, a science communication short that won a European Science TV and New Media Award. After having worked as a researcher for the BBC, Isa went on to direct her first commissioned short film, ‘Crannog’, for the Scottish Documentary Institute. She is currently working on her next documentary project.

FESTIVALS & AWARDS

United Kingdom, 2018, Edinburgh IFF,

Edinburgh IFF, United Kingdom 2018 -

United States, 2019, Full Frame DFF,

Full Frame DFF, United States 2019 -

United States, 2018, DOC NYC,

DOC NYC, United States 2018 -

United Kingdom, 2019, Glasgow ShFF,

Glasgow ShFF, United Kingdom 2019 -

Canada, 2019, DOXA DFF,

DOXA DFF, Canada 2019 -

CONTACT

Scottish Documentary Institute
74 Lauriston Place, Edinburgh EH3 9DF
Scotland, UK
+44 131 651 5760
info@scotdoc.com