The Ambassador's Wife

Ambassadörens fru

SwedenBurkina Faso, 2018, 16 min, Colour

Ne gjejmë vetën në një kopsht ekstravagant në Ouagadougou. Gruaja e ambasadorit francez ëndërronte të bëhej këngëtare e famshme e operas. Në vend të asaj, tani po përdor këndimin e saj si freskues për ti mbijetuar jetës së saj me sa duket me privilegje të rrethuar nga punëtorët. Ky film ngrit pyetje për strukturat e pushtetit, klasën, ndërlidhshmërinë, post kolonializmin dhe feminizmin në një mënyrë poetike, të butë dhe joshëse.

CREDITS

Director:

Theresa Traore Dahlberg

Producer:

Theresa Traore Dahlberg

Cinematography:

Iga Mikler

Editing:

Theresa Traore Dahlberg

Sound:

Ted Krotkiewski

DIRECTOR'S BIO

Theresa Traore Dahlberg was born in 1983 in Värnamo, and spent her childhood on the Swedish island of Öland and in Burkina Faso. She is now based in Stockholm. After a couple of years in New York assisting directors, photographers and production managers, she studied 16mm film at The New School in New York and spent three years at the Stockholm Academy of Dramatic Arts.

FESTIVALS & AWARDS

Netherlands, 2018, IDFA,

IDFA, Netherlands 2018 -

Canada, 2018, TIFF Toronto,

TIFF Toronto, Canada 2018 -

United States, 2019, Full Frame DFF ,

Full Frame DFF , United States 2019 -

Sweden, 2018, Uppsala IFF,

Uppsala IFF, Sweden 2018 -

Croatia, 2019, ZagrebDox,

ZagrebDox, Croatia 2019 -

France, 2019, Clermont-Ferrand,

Clermont-Ferrand, France 2019 -

CONTACT

Theresa Traore Dahlberg
+46722222180
theresatraoredahlberg@gmail.com