All That Perishes at the Edge of Land

Pakistan, 2019, 30 min, Colour

Në këtë vepër doku-fiktive, ‘Ocean Master’ një anije tregtare pa mandat antropomorfizohet, dhe hyn në dialog me disa punëtorë të kantiereve Gadani. Biseda lëviz në mes të ëndrrave dhe dëshirës, vendeve që mund të quhen shtëpi, dhe dhunës së strukturuar të futur në aktin e gjymtimit të një anije në Gadani. Teksa punëtorët kujtojnë shtëpitë dhe familjet që i kanë lënë prapa, ditët e gjata të punës ingranohen në mënyrë të padallueshme në njëra tjetrën, dëshpërimi që bartin ata me vete si pranga ngrihen në ballë, dhe ata janë të detyruar të përballen me realitetet e punës së tyre në të cilën ata ballafaqohen me vdekjen çdo ditë. Si mund të mbijetojnë ata dhe të shikojnë drejt të ardhmes?

CREDITS

Director:

Hira Nabi

Producer:

Till Passow

Cinematography:

Hira NabiShahzeb Hussain

Editing:

Hira Nabi

Sound:

Faiz Zaidi

DIRECTOR'S BIO

Hira Nabi is a filmmaker, multimedia artist, and a writer/researcher. Her work looks at repressed memory in urban landscapes, imagined histories and possible futures, movements and migrations, botanical exchanges, infrastructures, and the environment.

FESTIVALS & AWARDS

Denmark, 2019, CPH:DOX,

CPH:DOX, Denmark 2019 -

CONTACT

Hira Nabi
hiranabi@gmail.com
http://www.hiranabi.com