The New Klan, Heritage of Hate

United States, 1978, 59 min, Colour

Me qasje të paprecedentë në punimet e brendshme të KKK në vitet 1970, filmi paraqet depërtimin e sinqertë dhe befasues në përfshirjen e Klanit në vrasjet e dy luftëtarëve bardhë e zi të lirisë në Alabama. Një debat i filmuar në mes të David Duke dhe Jesse Jackson në Çikago nënvizon qasjen e çuditshme të Dukes për historinë gjarpëruese amerikane për të arsyetuar besimin e tij në konceptin përçarës “të ndarë por të barabartë”. Ka shumë paralele në mes të “The New Klan” dhe dëshmisë në rritje për të shprehur mungesë tolerance në klimën aktuale politike. Ky film i ruajtur bukur na lejon të shikojmë në të shkuarën tonë për ta informuar të ardhmen.

CREDITS

Directors:

Eleanor BinghamLeslie Shatz

Producers:

Eleanor BinghamLeslie Shatz

Cinematography:

Paul Goldsmith, Baird Bryant Bob Elfstrom

Editing:

Mary Bauer

DIRECTOR'S BIO

Leslie Shatz is known for his work on Johnny Mnemonic (1995), The Mummy (1999) and Biutiful (2010).

FESTIVALS & AWARDS

United States, 2019, AmDocs,

AmDocs, United States 2019 -

CONTACT