Rediscovery

Genopdagelsen

Denmark, 2019, 77 min, Colour

47 fëmijëve u jepen frerë të lirë në një kantier ndërtimi të braktisur në Kopenhagë, ku natyra kaherë ka marrë pushtetin. Këtu, ata do të shkojnë në shkollë për dhjetë javë dhe të zbulojnë çka ka për t’i mësuar ata natyra. Filmi rrëfehet përmes skenave me fëmijë, por po ashtu me zërin e natyrës si narrator i vazhdueshëm: “Çfarë kuptimi ka të mësosh diçka? Si e kupton çka ke mësuar nga të ndjerit e erës time në flokët e tu apo të shiut tim në faqet e tua? Si mund ta matësh çka ke ndjerë në bark teksa rrije ulur në majë të pemës më të gjatë të gështenjës? Çfarë vendi zë te ti?” Filmi ka të bëjë me atë që tashmë dimë për natyrën por kemi harruar nëpër vite...

CREDITS

Director:

Phie Ambo

Producer:

Malene Flindt Pedersen

Cinematography:

Phie AmboMaggie Olkuska

Editing:

Theis Schmidt

Sound:

Rasmus Winther Jensen

DIRECTOR'S BIO

Phie Ambo (born 1973) was trained at the National Film School of Denmark, graduating as a documentary film director in 2003. She is renowned for acute sensibility and for creating films with a poetic, personal and cinematic language. Phie Ambo’s films deal with essential topics such as environmental issues, family relations, the relationship between humanity and technology, consciousness and science. Phie Ambo has directed a number of award-winning films that have screened all over the world. Her filmography includes: … when you look away (2017), Good Things Await (2014), Free the Mind (2012), Mechanical Love (2007), Gambler (2005), Family (2001).

FESTIVALS & AWARDS

Denmark, 2019, CPH:DOX,

CPH:DOX, Denmark 2019 -

Germany, 2019, DOK.fest München, Arri Amira Award

DOK.fest München, Germany 2019 - Arri Amira Award

CONTACT

LevelK
Gammel Kongevej 137 B, 3. sal
1850 Frederiksberg C
+45 2010 8580
tine.klint@levelk.dk
www.levelk.dk