Earth

Erde

Austria, 2019, 115 min,

Disa miliarda tonë tokë zhvendosen çdo vit nga njerëzit – me lopata, ekskavatorë ose dinamit. Nikolaus Geyrhalter i vëzhgon njerëzit, në miniera, gurore dhe në kantiere të mëdha ndërtimi, të përfshirë në një luftë konstante për të marrë në posedim planetin.

CREDITS

Director:

Nikolaus Geyrhalter

Producers:

Nikolaus Geyrhalter,Michael Kitzberger,Markus GlaserWolfgang Widerhofer

Cinematography:

Nikolaus Geyrhalter

Editing:

Niki Mossböck

Sound:

Florian Kindlinger

DIRECTOR'S BIO

Nikolaus Geyrhalter born in Vienna in 1972. Since 1992 he has worked as a director, cinematographer and screenwriter. He started his own production company in 1994.

FESTIVALS & AWARDS

Germany, 2019, Berlinale, Prize of the Ecumenical Jury

Berlinale, Germany 2019 - Prize of the Ecumenical Jury

United Kingdom, 2019, Sheffield Doc/Fest, INTERNATIONAL AWARD

Sheffield Doc/Fest, United Kingdom 2019 - INTERNATIONAL AWARD

Argentina, 2019, BAFICI,

BAFICI, Argentina 2019 -

Austria, 2019, Diagonale, Graz,

Diagonale, Graz, Austria 2019 -

Poland, 2019, Docs Against Gravity FF,

Docs Against Gravity FF, Poland 2019 -

Israel, 2019, DocAviv,

DocAviv, Israel 2019 -

CONTACT

Nikolaus Geyrhalter Filmproduktion GmbH
Hildebrandgasse 26
A-1180 Wien
+43-1-403 01 62
info@geyrhalterfilm.com
https://www.geyrhalterfilm.com/en