Kabul, City in the Wind

Netherlands/Germany/Afghanistan/Japan, 2018, 88 min, Colour

Një qytet është orkestrim i banorëve të tij. Filmi portretizon qytetin e Kabulit përmes detajeve ditore të dy fëmijëve dhe një shoferi autobusi, të vendosur kundrejt prapavijës së një qyteti të shkatërruar nga fuqitë politike dhe fetare.

CREDITS

Director:

Aboozar Amini

Producer:

Jia Zhao

Cinematography:

Aboozar Amini

Editing:

Barbara Hin,Srdjan Fink

Sound:

Aboozar Amini

DIRECTOR'S BIO

Aboozar Amini received his BA in Fine Arts at the Art Academy in Amsterdam and his MA from the London Film School. He has worked as an editor as well as a writer and director. Among his shorts are KabulTehranKabul (2010), Angelus Novus (2015), Where Is Kurdistan? (2016), and Best Day Ever (2018). For Kabul, City in the Wind, Amini was awarded the First Appearance Special Jury Award from the Amsterdam International Documentary Film Festival.

FESTIVALS & AWARDS

Netherlands, 2018, IDFA, Winner First Appearance Award

IDFA, Netherlands 2018 - Winner First Appearance Award

Denmark, 2019, CPH:DOX , NEXT:WAVE Award

CPH:DOX , Denmark 2019 - NEXT:WAVE Award

Switzerland, 2019, Visions du Réel ,

Visions du Réel , Switzerland 2019 -

United States, 2019, SFFilm Festival,

SFFilm Festival, United States 2019 -

Argentina, 2019, BAFICI,

BAFICI, Argentina 2019 -

CONTACT

Silk Road Film Salon
resident Brandstraat 13
1091 XD Amsterdam
The Netherlands
info@silkroadfilmsalon.com
http://www.silkroadfilmsalon.com/