For Sama

United Kingdom/Syria, 2019, 95 min, Colour

FOR SAMA është një udhëtim edhe intim edhe epik në përvojën femërore të luftës. Një letër dashurie nga një nënë e re për të bijën e saj, filmi tregon historinë e jetës së Waad al-Kateab përmes pesë vitesh revoltë në Aleppo, Siri, teksa ajo dashurohet, martohet dhe e lind Samën, të gjitha ndërkohë që konflikti përmbysës rritet përreth. Kamera e saj kap histori të pabesueshme humbjesh, të qeshurash dhe mbijetese derisa Waad lufton me një zgjedhje të pamundur – të ikë apo jo nga qyteti për ta mbrojtur jetën e vajzës së saj, kur largimi do me thënë të braktisësh luftën për liri për të cilën ajo tashmë ka sakrifikuar shumë.

CREDITS

Directors:

Waad al-Kateab,Edward Watts

Producer:

Waad al-Kateab

Cinematography:

Waad al-Kateab

Editing:

Simon McMahon,Chloe Lambourne

Sound:

Jez Spencer

DIRECTOR'S BIO

In January 2016 Waad al-Kateab started documenting the horrors of Aleppo for Channel 4 News in a series of devastating films simply titled Inside Aleppo. The reports she made for Channel 4 News on the conflict in Syria, and the most complex humanitarian crisis in the world, became the most watched pieces on the UK news programme – and received almost half a billion views online and won 24 awards – including the 2016 International Emmy for breaking news coverage. Edward Watts is an Emmy award-winning, BAFTA nominated filmmaker who has directed over twenty narrative and documentary films that tell true stories of courage, heroism and humour from across the world, covering everything from war crimes in the Congo to the colourful lives of residents in the favelas of Rio de Janeiro.

FESTIVALS & AWARDS

Canada, 2019, Hot Docs, Special Jury Prize

Hot Docs, Canada 2019 - Special Jury Prize

France, 2019, Cannes, Prix L’Œil d’Or for Best Documentary

Cannes, France 2019 - Prix L’Œil d’Or for Best Documentary

United States, 2019, SXSW, Grand Jury Award for Best Documentary

SXSW, United States 2019 - Grand Jury Award for Best Documentary

United Kingdom, 2019, Sheffield Doc/Fest, AUDIENCE AWARD

Sheffield Doc/Fest, United Kingdom 2019 - AUDIENCE AWARD

United States, 2019, RiverRun IFF , Winner Jury Prize

RiverRun IFF , United States 2019 - Winner Jury Prize

CONTACT

Autlook Film sales
Salma Abdalla
+43 676 900 3771
salma@autlookfilms.com