The Path

Rruga

KosovoSpain, 2019, 14 min, Colour

Pas mesnatës, Lena (37 vjeçe) e frikësuar dhe duke ia mbathur e takon Gentin (11 vjeç) në një nënkalim në qendër të qytetit. Pasi e njohin njëri tjetrin, ata flasin për arsyet pse janë aty. Lena pohon se po e pret burrin e saj për ta marrë, derisa Genti po e pret të atin. Pastaj biseda e tyre kalon te plagët e tyre në kokë. Genti thotë se lëndimi ishte aksident i shkaktuar nga babai i tij, kurse lëndimi i Lenës ishte aksident i shkaktuar nga burri i saj gjatë pushimeve në Venedik.

CREDITS

Director:

Besim Ugzmajli

Producers:

Besim UgzmajliEduardo M Escribano

Cinematography:

Adonis Krasniqi

Editing:

Besim Ugzmajli

Sound:

Memli Kelmendi

DIRECTOR'S BIO

Besim Ugzmajli born in 1986 in Ferizaj, Republic of Kosovo, Studied in University of Prishtina, Faculty of Arts – Film and TV Directing. He has worked as writer, director, cinematographer and editor in the biggest film company in Kosova, and in these last years in his own company Figurina Film’s. He has worked also as Theatre Director in Prishtina and Ferizaj, where he made 6 plays and 3 performances. Lives in Ferizaj and Prishtina.

FESTIVALS & AWARDS

CONTACT

Mailuki Films
Villarias 4 3A
Bilbao, Vizcaya 48001
Spain
+34 650761484
escribanosolera@mac.com
https://mailukifilms.com/