Maya Deren’s Sink

United States, 2011, 30 min, Colour and B&W

Një eksplorim i koncepteve të hapësirës, kohës dhe formës i regjisores avangard Maya Deren, përmes vizitave dhe projeksioneve të filmuara në shtëpitë e saj në Los Anxhelos dhe Nju Jork nga Barbara Hammer. Projeksionet e dritës në hapësirat intime të Derenit evokojnë të shkuarën, duke ofruar të drejtë hyrje në hapësirat e restauruara. ato që kanë frymëzuar vetë punën e Hammerit. Koha dhe hapësira përmbysen teksa lokacionet filmike të viteve ’40 ri-imagjinohen në të tashmen. Zërat nga e shkuara që flasin nga pragu i derës, dritaret dhe kornizat e fotografive përfshijnë pranitë e shtëpive të asaj kohe në Los Anxhelos dhe Nju Jork, burri i tretë i Deren, Teiji Ito, artistja Catrolee Schneemann, regjisori Ross Lipmann, e të tjerë.

CREDITS

Director:

Barbara Hammer

Producer:

Barbara Hammer

Cinematography:

Barbara HammerErin Harper

Editing:

Stephanie TestaBarbara Hammer

Sound:

Stephanie Testa

DIRECTOR'S BIO

Barbara Hammer was born on May 15, 1939 in Hollywood, California. She is a visual artist working primarily in film and video. She has made over 80 moving image works in a career that spans 40 years. She is considered a pioneer of queer cinema. In 2013 she received a Guggenheim Fellowship for a film Waking Up Together on the poet Elizabeth Bishop. She was awarded the same year a Marie Walsh Sharpe artist studio to work on performance projection.

FESTIVALS & AWARDS

Germany, 2011, Berlinale, Teddy Award for Best Short Film

Berlinale, Germany 2011 - Teddy Award for Best Short Film

CONTACT

Barbara Hammer
463 West Street #A926
New York, New York 10014
Phone: 917-579-4464
barbarahammer@gmail.com
www.barbarahammer.com