What Is Democracy?

Canada, 2018, 107 min, Colour

I ardhur në një moment të krizës së thellë politike dhe shoqërore, What Is Democracy? reflekton për një fjalë që ne shumë shpesh e marrim si të mirëqenë. Udhëtimi origjinal dhe filozofik i regjisores Astra Taylor përfshinë mileniume dhe kontinente: nga eksperimenti novator i vetë-qeverisjes në Athinën antike deri te rrënjët e kapitalizmit në Italinë e mesjetës; nga shtrëngimi me rënien financiare të Greqisë moderne dhe një instalim i krizës me refugjatë te llogaritja e Shteteve të Bashkuara me të shkuarën raciste dhe hendekun në rritje në mes të pasurve dhe të varfërve. Duke luajtur një kastë ndryshe, ky film ngulmues lidh të shkuarën dhe të tashmen, emocionalen dhe intelektualen, personalen dhe politiken, në mënyrë që të provokojë dhe frymëzojë. Nëse duam të jetojmë në demokraci, duhet të pyesim në fillim bile çka do me thënë fjala.

CREDITS

Director:

Astra Taylor

Producer:

Lea Marin

Cinematography:

Maya Bankovic

Editing:

Robert Kennedy

Sound:

David McCallum

DIRECTOR'S BIO

Astra Taylor is a filmmaker, writer, and political organizer. She is the director of the philosophical documentaries What Is Democracy?, Examined Life and Zizek!; the author of the American Book Award winner The People’s Platform: Taking Back Power and Culture in the Digital Age; and a co-founder of the Debt Collective. She has written for The New York Times, The London Review of Books, The Guardian, The Walrus, The Baffler, n+1, and many other outlets. She is a Shuttleworth Foundation Fellow and a former touring member of the band Neutral Milk Hotel. Her new book, Democracy May Not Exist, but We’ll Miss It When It’s Gone, will be out from Metropolitan Books in early 2019.

FESTIVALS & AWARDS

Canada, 2018, TIFF Toronto,

TIFF Toronto, Canada 2018 -

United Kingdom, 2018, Sheffield Doc/Fest,

Sheffield Doc/Fest, United Kingdom 2018 -

United States, 2018, CIFF Camden,

CIFF Camden, United States 2018 -

CONTACT

National Film Board of Canada
P.O. Box 6100
Station Centre-ville
Montreal, Quebec, H3C 3H5
1-514-283-9000