Angels Are Made of Light

United States/Denmark/Norway, 2018, 117 min, Colour

I konceptuar si odë filmike për civilët afganë, i filmuar për më se 3 vjet, ANGELS ARE MADE OF LIGHT gjurmon jetët e nxënësve të rinj dhe mësuesve të tyre në një shkollë në qytetin e vjetër të Kabulit. Duke ndërthurur historinë moderne të Afganistanit me portretin e ditëve të sotme të një lagje të klasës punëtore, filmi ofron një pamje intime dhe të nuancuar. Duke lëvizur në mënyrë të vazhdueshme nëpër pikëpamjet e personazheve të shumëfishta – tre vëllezër, shokët e tyre, prindërit, mësuesit burra dhe gra, një grua e moshuar pastruese e shkollës – filmi lejon mendimet dhe idetë e tyre të luhen në skenën e madhe të Kabulit. Kujtimet e tyre të mbretërisë afgane, revolucioni komunist dhe lufta civile sillen në jetë përmes materialit të rrallë arkivor të nxjerrë në Afganistan.

CREDITS

Director:

James Longley

Producer:

James Longley

Cinematography:

James Longley

Editing:

James Longley,Waltteri Vanhanen,Janus Billeskov Jansen

DIRECTOR'S BIO

James Longley was born in Eugene, Oregon in 1972. He studied Film and Russian at Wesleyan University and VGIK in Moscow. His student documentary, PORTRAIT OF BOY WITH DOG (co-directed with Robin Hessman), won a Student Academy Award. His first feature documentary film, GAZA STRIP, explores the second Palestinian uprising. His celebrated documentaries IRAQ IN FRAGMENTS (nominated for an Oscar for Best Documentary Feature in 2007, winner of jury prizes for Best Documentary Directing, Cinematography, and Editing at Sundance Film Festival) and SARI’S MOTHER (nominated for an Oscar for Best Documentary Short Subject in 2008) chronicle people living in the aftermath of the 2003 US invasion of Iraq. Longley is a MacArthur Fellow.

FESTIVALS & AWARDS

United States, 2018, Telluride FF,

Telluride FF, United States 2018 -

United Kingdom, 2018, CIFF Camden, Harrell Award - Special Mention

CIFF Camden, United Kingdom 2018 - Harrell Award - Special Mention

Canada, 2018, TIFF, Toronto,

TIFF, Toronto, Canada 2018 -

Netherlands, 2018, IDFA,

IDFA, Netherlands 2018 -

United States, 2018, AFI Fest,

AFI Fest, United States 2018 -

CONTACT

RO*CO FILMS
Annie Roney
TEL. 415.332.6471 x200
annie@rocofilms.com