Present. Perfect

Wan mei xian zai shi

United StatesHong Kong SAR China, 2019, 124 min, Black and white

Filmi i tretë i metrazhit të gjatë të Shengze Zhu hedh dritë mbi botën kureshtare të botës së transmetimeve të drejtpërdrejta, një formë moderne njëjëse e lidhjes njerëzore dhe tregtisë ku “spirancat” dokumentojnë jetët e tyre dhe ndërveprojnë me një audiencë virtuale. Krijuar nga 800 orë incizimi transmetimesh të drejtpërdrejta, Present.Perfect. e favorizon një portret mbresëlënës dokumentar të shoqërisë kineze, duke u fokusuar në më të margjinalizuarit e këtyre spirancave: një viktimë e djegies nga pirja varg e cigares, një valltar rruge të pakoordinuar, një burrë me defekt në hormonet e rritjes, një punëtor blegtorie, dhe shumë të tjerë. Ajo që del është një pamje e pashlyeshme e botës që jetojmë sot, kur kufijtë në mes të reales dhe virtuales nuk ka qenë kurrë më poroz.

CREDITS

Director:

Shengze Zhu

Producers:

Zhengfan YangWang Yang

Editing:

Shengze Zhu

Sound:

Aymeric Dupas

DIRECTOR'S BIO

ZHU Shengze (1987, China) is a producer and documentary filmmaker. She co-founded the production company Burn The Film with director and visual artist Yang Zhengfan, and has served as producer for Yang's films, including Distant (2013) and Where Are You Going (2016). Her directorial debut, Out Of Focus (2014), premiered in France, and her films have been screened internationally ever since. Her second feature documentary, Another Year (2016), which premiered in Switzerland, received numerous awards, including the Grand Prize in Montreal. Present.Perfect.

FESTIVALS & AWARDS

Netherlands, 2019, IFFR Rotterdam, Winner Tiger Award

IFFR Rotterdam, Netherlands 2019 - Winner Tiger Award

Portugal, 2019, IndieLisboa, Winner Universities Culturgest Award

IndieLisboa, Portugal 2019 - Winner Universities Culturgest Award

Mexico, 2019, FICUNAM, Special Mention

FICUNAM, Mexico 2019 - Special Mention

France, 2019, Cinéma du réel,

Cinéma du réel, France 2019 -

United States, 2019, MoMA, New Directors/New Films,

MoMA, New Directors/New Films, United States 2019 -

CONTACT

Burn The Film
burnthefilm@gmail.com