Movements of a Nearby Mountain

Bewegungen eines nahen Bergs

Austria/France/Nigeria, 2019, 86 min, Colour

Në një zonë industriale të largët e të braktisur pranë një miniere shekullore në Alpet Austriake, një mekanik autodidakt udhëheq një biznes që eksporton vetura të përdorura në vendlindjen e tij Nigeri. Teksa vazhdon aktivitetet e tij të përditshme me qetësi mahnitëse, e shkuara e tashmja dhe e ardhmja fillojnë të mbulojnë njëra tjetrën, dhe kujtimet e një miqësie të humbur ngrihet në sipërfaqe kundër sfondit të një premtimi misterioz të burimeve të përhershme.

CREDITS

Director:

Sebastian Brameshuber

Producers:

Ralph Wieser,David Bohun

Cinematography:

Klemens Hufnagl

Editing:

Sebastian Brameshuber,Dane Komljen

DIRECTOR'S BIO

Sebastian Brameshuber studied scenography at the Vienna University of Applied Arts and cinema at the french audiovisual research center Le Fresnoy - Studio National des Arts Contemporains. Since 2004 his work has been regularly present and occasionally awarded at film and media art festivals such as the Berlinale, Viennale, FID Marseille, BAFICI, Karlovy Vary FF, Sarajevo FF, EMAF Osnabrueck, Impakt Utrecht, Media Art Friesland, among others. Following "Muezzin" in 2009 and "Und in der Mitte, da sind wir" in 2014, "Bewegungen eines nahen Bergs" is Brameshuber's third feature-length film.

FESTIVALS & AWARDS

France, 2019, Cinéma du Réel, GRAND PRIX

Cinéma du Réel, France 2019 - GRAND PRIX

Austria, 2019, Diagonale , Best Cinematography Feature Film

Diagonale , Austria 2019 - Best Cinematography Feature Film

Austria, 2019, Crossing Europe FF,

Crossing Europe FF, Austria 2019 -

United States, 2019, Art of the Real 2019, NYC,

Art of the Real 2019, NYC, United States 2019 -

CONTACT

Mischief Films & Co KG
Goethegasse 1
1010 Vienna, Austria
tel:+43 1 585 23 24 23
office@mischief-films.com
www.mischief-films.com