CONTAINER

KONTENER

Germany, 2017, 30 min, Colour

Maryna dhe Tava punojnë me ndërrime në një fermë qumështi në Gjermaninë Lindore. Në fshat, ato njihen si “dy polaket”. Ato vetë e injorojnë ekzistencën e njëra tjetrës. Kur menaxheri i fermës shkon në një udhëtim zyrtar, Tava nuk shfaqet në punë dhe duket se është zhdukur. Të nesërmen ndodh një takim shqetësues. Maryna zgjohet në kontejnerin e saj duke e kuptuar se nuk është vetëm: Tava është e shtrirë pranë saj, duke fjetur e qepur pas saj. Por gjatë ndërrimit të natës Maryna e fsheh lajmin e kthimit të bashkëkombëses së saj. Kur kthehet në kontejnerin e saj Tava është zhdukur përsëri. Gjurmët e saj humbasin veten në ndonjë sesion pijeje në natyrën përreth.

CREDITS

Director:

Sebastian Lang

Producer:

Johannes Schubert

Cinematography:

Caspar Hees

Editing:

Martin Herold

Sound:

Julius Rülke

DIRECTOR'S BIO

Sebastian Lang born in Schweinfurt, Germany in 1985, he studied theatre direction at the Academy of Performing Arts Baden-Wuerttemberg under Luk Perceval. He then founded the Shane Drinion collective and staged his productions at theatres including the Staatstheater Karlsruhe and in Berlin the Maxim-Gorki-Theater, Theaterdiscounter and Sophiensæle. He lectures at the Academy of Performing Arts Baden-Wuerttemberg in Ludwigsburg and at Zurich University of the Arts. Since 2014 he has been studying film directing at the Film University Babelsberg Konrad Wolf. Kontener is his first medium-length feature film.

FESTIVALS & AWARDS

Ireland, 2017, Cork FF, EFA Nominee

Cork FF, Ireland 2017 - EFA Nominee

Germany, 2017, Berlinale,

Berlinale, Germany 2017 -

Germany, 2017, Dresden FF,

Dresden FF, Germany 2017 -

CONTACT