Karantina Shkurt e Ambël – Dita 53: KHELAS

May 8, 2020

Nga situata e krijuar me përhapjen e shpejtë të virusit COVID-19 në gjithë botën, DokuFest ka filluar me shfaqje ditore të një filmi të shkurtër të prodhuar përmes Qendrës sonë të Filmit Dokumentar, dhe do të vazhdojë çdo ditë deri sa të përfundojë kjo situatë e jashtëzakonshme.

Filmi i ditës 53

KHELAS nga Anja Njegovan, Marjan Angelovski, Nenad Jancić & Benjamin Jusufspahić

Viti i Prodhimit: 2016
Gjatësia: 5 min.

Romët janë objekt paragjykimesh dhe mund të shihen duke lypur kudo, veçanërisht fëmijët. Rrugët e Prizrenit nuk janë ndryshe nga pjesa tjetër e botës. Por prapëseprapë, Romët në Prizren nuk janë si të tjerët. Ne kemi hulumtuar për ato që jetojnë këtu, si jetojnë dhe çfarë thonë për fëmijët lypës!

Prodhuar përmes një programi bashkëpunues të bashkëthemeluar nga programi Erasmus + (Komisioni Europian) dhe Conseil Régional PACA në bashkëpunim me Pistes Solidaires Méditerranée.

 

July 31, 2019

DokuKids 2019

July 15, 2019

Konkurs pune

October 1, 2018