DokuKids 2019

July 15, 2019

Edhe për këtë vit, kemi kuruar një program special për më të veçantit tanë të DokuKids, me plot filma, punëtori të animacionit, vallëzime, lojëra e dëfrim!

DOKUKIDS FILM PROGRAM
Data: 3- 9 Gusht, 10-11:30 am
Lokacioni: Kino Lumbardhi
Mosha: 6-15

Programi i filmave DokuKids do të shfaqë 50 filma të animuar për shtatë ditë rradhazi, duke filluar nga data 03 deri më 09 Gusht. Kemi kuruar një program unik të filmave për më të vegjlit tanë, përplot me karaktere të gëzuara dhe me momente jashtëzakonisht të hareshme. Programi ofrohet falas për të gjithë fëmijët e moshës 6- 15 vjeç dhe fillon nga ora 10:30 – 11:00 në Kino Lumbardhi.

TOGETHER WE DANCE
Data: 3- 09 Gusht, 12-14 pm
Lokacioni: Gjimnazi Loyola
Mosha: 7-15

Një hyrje në botën e vallëzimit, që përfshin imagjinatën me kënaqësinë me teknikat bazë të vallëzimit. Pjesëmarrësit gjithashtu do të përfitojnë nga programi vlerësim muzikor, përmes një game të gjerë të këngëve dhe lojëra fjalësh. Për më tepër, fëmijët pjesëmarrës do të arrijnë të kuptojnë ritmin, kualitetin e lëvizjes, hapësirës, do të bëhen më të vetëdijshëm për lëvizjet si dhe formën trupore. Performanca e vallëzimit të fundit do të mbahet në Shadërvan, me datën 10 Gusht duke filluar nga ora 18:00.

ANIMATION WORKSHOP
Data: 5- 7 Gusht
Lokacioni: Gjimnazi Loyola
Mosha: 9-14

Kursi i animuar shumë-ditor i filmit u mundëson fëmijëve dhe të rinjve ndjenjën e parë për mediumin kornizë pas kornize. Nëpërmjet ushtrimeve të vogla praktike dhe duke luajtuar (si dhe karaktereve të animuar dhe prerjeve) ata do të mësojnë ritmin dhe lëvizjen. Për fillim, fëmijëve do t’u prezantohen disa filma, kështu që ata të mund të frymëzohen nga metoda të ndryshme për të treguar një ngjarje. Së bashku do të analizojmë teknika të ndryshme dhe të punojmë me to. Pra do të përdorim karakteret klasike si dhe prerje të ndryshme si dhe materiale haptike si objektet e kështu me radhë. Qëllimi do të jetë krijimi i një filmi të vogël prej 1 deri në 3 minuta me zë.

ACRO YOGA with KIDS
Data: 6-8 Gusht, 12:14 pm
Lokacioni: Loyola
Mosha: 7- 15

Acroyoga është një praktikë e bukur që përizien mençurinë e jogës, fuqinë dinamike të akrobatikës dhe dashamirësinë e arteve shëruese.

Është një praktikë në bashkësi, që, në të thjeshtën e saj, do të thotë që ju jeni duke punuar me njerëz të tjerë. Në këtë mënyrë, ne mund të praktikojmë zhvillimin e besimit, lidhjes dhe hapjes të cilat pastaj mund të merren në bashkësi si një e tërë. Në AcroYoga, komuniteti më i vogël është 3 persona që mbulojnë 3 rolet kryesore të bazës, fletushkës dhe spektatorit. Baza është në thelb ajo që mbështet peshën e fletushkës. Roli parësor i spotterit është të sigurojë sigurinë e bazës dhe fletushkës dhe mund të veprojë si trainer dhe asistent.

AcroYoga është një praktikë ngazëllyese dhe e hapur. Ajo çon në drejtim të vështirë për të arritur pozicione asana të tilla si akrepi, kabinat kryesore dhe prangat. Thellohet në shtyllat kurrizore, zgjat hemstrings dhe hap ijet, si dhe një varg pafund pozicionesh fluturuese që askush nuk ka menduar ende për një emër.

AcroYogis janë një bandë miqësore. Ata duan që të gjithë të fitojnë dhe të gjithë të jenë të lumtur. Praktika e AcroYoga është e hapur për të gjithë, nuk ka rëndësi se sa vjeç jeni, ose nëse keni ndonjë prejardhje sportive. Nuk është vetëm për gjimnastët.

AcroYoga është një aktivitet i bukur edhe për fëmijë dhe të moshuar.

ANIMATION WORKSHOP: Truth vs. Lie
Data: 8 – 9 Gusht
Lokacioni: Gjimnazi Loyola
Mosha: 09-14

Është shumë e rëndësishme të dihet dallimi mes të vërtetës dhe gënjeshtrës. Por, nganjëherë nuk është edhe aq e lehtë… Paramendojeni sikur E vërteta dhe Gënjeshtra të jenë karaktere të animuara. Si duken ato? A kanë forma njerëzore, a janë krijesa të çuditshme, forma apo shkronja? Si lëvizin dhe si flasin ato me njëra tjetrën?

Të krijojmë një film të shkurtë të animuar për të vërtetën dhe gënjeshtrën (ndihmojeni të vërtetën që të fitojë). Në punëtori do të mësojmë bazat e teknikave të animacioniut, do të vizatojmë dhe diskutojmë. Animacioni është qejf, por edhe shumë i dobishëm për të na ndihmuar të tregojmë disa rrëfime tejet interesante!

Regjistrimi për të gjitha punëtoritë bëhet tek DokuShop, duke filluar nga 1 Gushti.

 

July 31, 2019

DokuKids 2019

July 15, 2019

Konkurs pune

October 1, 2018