CALL FOR ENTRIES IS NOW OPEN

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

View from the World

Kur vdekja ndjek një shkollë të mesme në një qytet të vogël në fund të viteve 1990, të gjithë  transformohen...
05 Gusht, 18:00, DokuKino 11 Gusht, 12:00, Lumbardhi Indoor
+

1999

Samara Chadwick Canada/Switzerland 2017, color, 90 min
Komuniteti Bisbee përkujton deportimin me forcë të 1200 punëtorëve emigratëve dhe të lënë për të vedkur në s...
04 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 22:00, Kino Kalaja
+

BISBEE '17

Robert Greene USA 2018, color, 118 min
Aeroporti historik jofunksional i Berlinit përdoret si streha më e madhe emergjente në Gjermani për azil kërkuesit.
05 Gusht, 12:00, Lumbardhi Indoor
+

CENTRAL AIRPORT THF

Karim Aïnouz Germany/France/Brazil 2017, color, 97 min
Ky film i lejon shikuesit një përshtypje emotive të Jugut Historik .
04 Gusht, 22:00, Kino Kalaja 08 Gusht, 22:00, Kino N'Lum 10 Gusht, 14:00, Lumbardhi Indoor
+

HALE COUNTY THIS MORNING, THIS EVENING

RaMell Ross USA 2018, color, 76 min
Një dokumentar satirik alegorik për Asgjënë; e rrëfyer- në version të thjeshtë fëmijëror – nga Iggy Pop.
03 Gusht, 22:00, DokuKino 08 Gusht, 18:00, Lumbardhi Indoor
+

IN PRAISE OF NOTHING

Boris Mitić Serbia/Croatia/France 2017, color, 78 min
Gazmor, pikellues dhe prekës, ky dokumentar minimalist na mban të magjepsur në botën e një nëpunësi të parëndë...
04 Gusht, 22:00, Kino N'Lum 05 Gusht, 12:00, Kino Klub
+

INFINITE FOOTBALL

Corneliu Porumboiu Romania 2018, color, 70 min
Dokumentari Minding the Gap i regjisorit fillestar Bing Liu është një sagë në rritje e tre shokëve që bëjnë ske...
04 Gusht, 20:00, DokuKino 11 Gusht, 18:00, Lumbardhi Indoor
+

MINDING THE GAP

Bing Liu USA 2018, color, 93 min
Historia e zgjedhjes së Donald Trump e treguar tërësisht përmes propagandës ruse.
04 Gusht, 20:00, Kino N'Lum 10 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

OUR NEW PRESIDENT

Maxim Pozdorovkin USA/Russia 2018, color, 78 min
Pesë burra dhe gjashtë gra gjinden ne një traget si pjesë e eksperimentit që studion sociologjinë e dhunës, agres...
03 Gusht, 20:00, Lumbardhi Outdoor 11 Gusht, 14:00, Shtëpia e Kulturës
+

THE RAFT

Marcus Lindeen Sweden/Denmark/USA/Germany 2018, color, 97 min
TIME TRIAL na merr në garat përfundimtare të karrierës së çiklistit David Millar.
03 Gusht, 22:00, Kino N'Lum 04 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

TIME TRIAL

Finlay Pretsell UK 2017, color, 82 min
Artistja konceptuale Jill Magid përballet me trashëgiminë e kontestuar të Luis Barragán, arkitektit më të famshë...
03 Gusht, 20:00, Kino Kalaja 11 Gusht, 18:00, Kino Klub
+

The Proposal

Jill Magid USA/Mexico/Switzerland 2018, color
Bazuar në librin e Conroyit "Under the Wire", filmi është një tregim mahnitës i triumfit të shpirtit njerëzor pë...
05 Gusht, 14:00, Lumbardhi Indoor 07 Gusht, 14:00, DokuKino
+

Under the Wire

Chris Martin UK 2018, color, 93 min
Vivienne Westwood ka ri-definuar modën britanike për më se 40 vjet, dhe është përgjegjëse për krijimin e shumic...
05 Gusht, 16:00, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 20:00, Lumbardhi Outdoor
+

WESTWOOD: PUNK, ICON, ACTIVIST

Lorna Tucker UK 2018, color, 80 min
Claire Simon portretizon një kohë të rëndësishme për çdo individ, moshën nga 16 deri në 18 vjeç.
04 Gusht, 12:00, DokuKino
+

Young Solitude

Claire Simon France 2018, color, 100 min