CALL FOR ENTRIES IS NOW OPEN

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

Special Programme

View from the World

Kur vdekja ndjek një shkollë të mesme në një qytet të vogël në fund të viteve 1990, të gjithë  transformohen...
05 Gusht, 18:00, DokuKino 11 Gusht, 12:00, Lumbardhi Indoor
+

1999

Samara Chadwick Canada/Switzerland 2017, color, 90 min
Komuniteti Bisbee përkujton deportimin me forcë të 1200 punëtorëve emigratëve dhe të lënë për të vedkur në s...
04 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 22:00, Kino Kalaja
+

BISBEE '17

Robert Greene USA 2018, color, 118 min
Aeroporti historik jofunksional i Berlinit përdoret si streha më e madhe emergjente në Gjermani për azil kërkuesit.
05 Gusht, 12:00, Lumbardhi Indoor
+

CENTRAL AIRPORT THF

Karim Aïnouz Germany/France/Brazil 2017, color, 97 min
Ky film i lejon shikuesit një përshtypje emotive të Jugut Historik .
04 Gusht, 22:00, Kino Kalaja 08 Gusht, 22:00, Kino N'Lum 10 Gusht, 14:00, Lumbardhi Indoor
+
Një dokumentar satirik alegorik për Asgjënë; e rrëfyer- në version të thjeshtë fëmijëror – nga Iggy Pop.
03 Gusht, 22:00, DokuKino 08 Gusht, 18:00, Lumbardhi Indoor
+

IN PRAISE OF NOTHING

Boris Mitić Serbia/Croatia/France 2017, color, 78 min
Gazmor, pikellues dhe prekës, ky dokumentar minimalist na mban të magjepsur në botën e një nëpunësi të parëndë...
04 Gusht, 22:00, Kino N'Lum 05 Gusht, 12:00, Kino Klub
+

INFINITE FOOTBALL

Corneliu Porumboiu Romania 2018, color, 70 min
Dokumentari Minding the Gap i regjisorit fillestar Bing Liu është një sagë në rritje e tre shokëve që bëjnë ske...
04 Gusht, 20:00, DokuKino 11 Gusht, 18:00, Lumbardhi Indoor
+

MINDING THE GAP

Bing Liu USA 2018, color, 93 min
Historia e zgjedhjes së Donald Trump e treguar tërësisht përmes propagandës ruse.
04 Gusht, 20:00, Kino N'Lum 10 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

OUR NEW PRESIDENT

Maxim Pozdorovkin USA/Russia 2018, color, 78 min
Pesë burra dhe gjashtë gra gjinden ne një traget si pjesë e eksperimentit që studion sociologjinë e dhunës, agres...
03 Gusht, 20:00, Lumbardhi Outdoor 11 Gusht, 14:00, Shtëpia e Kulturës
+

THE RAFT

Marcus Lindeen Sweden/Denmark/USA/Germany 2018, color, 97 min
TIME TRIAL na merr në garat përfundimtare të karrierës së çiklistit David Millar.
03 Gusht, 22:00, Kino N'Lum 04 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

TIME TRIAL

Finlay Pretsell UK 2017, color, 82 min
Artistja konceptuale Jill Magid përballet me trashëgiminë e kontestuar të Luis Barragán, arkitektit më të famshë...
03 Gusht, 20:00, Kino Kalaja 11 Gusht, 18:00, Kino Klub
+

The Proposal

Jill Magid USA/Mexico/Switzerland 2018, color
Bazuar në librin e Conroyit "Under the Wire", filmi është një tregim mahnitës i triumfit të shpirtit njerëzor pë...
05 Gusht, 14:00, Lumbardhi Indoor 07 Gusht, 14:00, DokuKino
+

Under the Wire

Chris Martin UK 2018, color, 93 min
Vivienne Westwood ka ri-definuar modën britanike për më se 40 vjet, dhe është përgjegjëse për krijimin e shumic...
05 Gusht, 16:00, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 20:00, Lumbardhi Outdoor
+

WESTWOOD: PUNK, ICON, ACTIVIST

Lorna Tucker UK 2018, color, 80 min
Claire Simon portretizon një kohë të rëndësishme për çdo individ, moshën nga 16 deri në 18 vjeç.
04 Gusht, 12:00, DokuKino
+

Young Solitude

Claire Simon France 2018, color, 100 min

Birth of a Nation: Focus on Taiwan

Në mes të trazirave politike mbare-boterore, regjisorja esht ne kerkim te urtesise dhe shpreses prej gjyshes së saj...
10 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës
+

62 Years and 6,500 Miles Between

Anita Wen-shin CHANG Taiwan 2005, color, 52 min
Gjatë viteve 1947-65, filmi ndjek rritjen e Ah-ha Ah-hsiao pasi ai dhe familja e tij përballen me tronditjen e largim...
05 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

A Time To Live, A Time To Die

HOU Hsiao-hsien Taiwan 1985, color, 138 min
Zonja Tian dhe burri i saj kanë qenë të martuar për më se 50 vjet dhe kanë përjetuar bashke periudhën e Terrori...
08 Gusht, 22:00, DokuKino
+

Hand in Hand

YEN Lan-chuan, CHUANG Yi-tseng Taiwan 2010, color, 140 min
Një histori rreth pasaportës, kombit dhe migrimit. Një student tajvanez në Bruksel heton krizën e tij të identitet...
08 Gusht, 12:00, DokuKino
+

Home Abroad

WANG Bo-an Taiwan 2017, color, 10 min
Siç është përjetuar nga shumë indigjen, jeta është luftë e po ashtu edhe fati.
10 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

How Deep Is the Ocean

Hsiang-chu TANG Taiwan 2000, color, 60 min
(080) në titull i referohet kodit falas në Tajvan - për ushtarët, një mënyrë e lirë për të biseduar .
10 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës
+

I Love (080)

YANG Li-chou Taiwan 1999, color, 58 min
Pas dyzet vitesh të sundimit kolonial Japonez, Shoqëria e Poezisë Le Moulin shfaqet në 1930 me protestën e tyre poe...
07 Gusht, 22:00, DokuKino
+

Le Moulin

HUANG Ya-li Taiwan 2015, color, 162 min
Letter #69 (Letra #69) është një riinterpretim i letrave të burgut nga SHI Shui-huan, një viktimë e Terrorit të B...
04 Gusht, 16:00, DokuKino
+

Letter #69

LIN Hsin-i Taiwan 2016, color, 19 min
Një film për njerëzit e zakonshëm në një moment të pazakonshëm historik.
04 Gusht, 16:00, DokuKino
+

Liu Pi-Chia

Richard Yao-chi CHEN Taiwan 1967, color, 27 min
Tetëdhjetë vjet më parë, njerëzit Seediq organizuan një kryengritje kundër sundimtarëve kolonialistë japonezë ...
09 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

Pusu Qhuni

Shiang-chu TANG Taiwan 2014, color, 154 min
Regjisori përdor perspektivën moderne për të ripërpunuar pamjet arkivore të Tajvanit nga viti 1945 deri në vitin ...
04 Gusht, 16:00, DokuKino
+

Resampling the Past

Marco Wilms Taiwan 2010, color, 16 min
Lëkundja ritmike e trenit, bashkon të shkuarën dhe të tashmen, shpalos një kujtesim të harruar, te mbuluar nga plu...
05 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 06 Gusht, 14:00, DokuKino 07 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 09 Gusht, 14:00, DokuKino
+

Return

Pang-Chuan Huang France 2017, color&bw, 20 min
Gjatë periudhës së Terrorit të Bardhë në vitet 1950 në Tajvan, shumë aktivistë të rinj u arrestuan sepse u kon...
06 Gusht, 14:00, DokuKino
+
I dyshuar si majtist, KO kaloi rreth 30 vite në burgje dhe institucione, gjithnjë i shqetësuar per fatin e shokut të...
06 Gusht, 22:00, DokuKino
+

Super Citizen Ko

WAN Jen Taiwan 1995, color, 121 min
Sovraniteti i Ishullit Pinncacle është kontradiktor pasi që tri vendet(Taiwani,Kina dhe Japonia) pretendojnë se ky ...
08 Gusht, 12:00, DokuKino
+
1988; Shoqata për të Drejtat e Fermerëve mblodhi mijëra fermerë në Taipei për të protestuar kundër indiferencë...
04 Gusht, 18:00, Kino Klub 09 Gusht, 14:00, Shtëpia e Kulturës
+

The 20th May Incident

Green Team Taiwan 1988, color, 79 min
Ishte hera e parë që studentët pushtuan parlamentin e Tajvanit për 585 orë, që më vonë u njoh si Lëvizja e Lul...
04 Gusht, 18:00, Kino Klub 09 Gusht, 14:00, Shtëpia e Kulturës
+

The 561st Hour of Occupation

YUAN Goang-ming Taiwan 2014, color, 7 min
Hsiao-Wei dhe A-Chieh janë kushërinj që qëndrojnë bashkë në të mirë e në të keq, të rritur bashkë në një ...
08 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

The Best of Times

CHANG Tso-chi Taiwan 2002, color, 112 min
Regjisorja franceze-tajvaneze dhe gjyshja e saj flasin për kujtimet dhe ndjenjat e tyre për të kaluarën.
10 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

The Falling Kite

HSAIO Mei-ling Taiwan 1999, color&bw, 42 min
Regjisori ndjek tre studentë të fakultetit të artit HUANG Yong-song, MOU Tun-fei, dhe HUANG Gui-rong teksa e shijojn...
04 Gusht, 16:00, DokuKino
+

The Mountain

Richard Yao-chi CHEN Taiwan 1966, bw, 19 min
Regjisori interviston nënën e tij, e cila ka lindur në një rajon të varfër të Tajvanit, për jetën e saj si grua...
04 Gusht, 16:00, DokuKino
+

The War that Never Was

CHANG Chien-chi Taiwan 2017, color, 16 min
Filmi ndjek një familje të klasës së mesme në Taipei gjatë një periudhe prej një viti, duke filluar me një dasm...
06 Gusht, 16:00, Kino Klub 06 Gusht, 18:00, Kino Klub 10 Gusht, 22:00, DokuKino
+

Yi Yi (A One and a Two)

Edward YANG Taiwan 2000, color, 173 min

Between my Flesh and The World's Fingers

Mary MacLane, gruaja e egër e Butte, Montana, biseksuale dhe proto-feministe, botoi ditarët e saj më 1902 dhe më 191...
05 Gusht, 14:00, DokuKino 06 Gusht, 12:00, Kino Klub
+
Marrëdhënia në mes të individëve dhe ambientit të tyre adresohet në një mënyrë të shkujdesur dhe gazmore.
05 Gusht, 14:00, DokuKino 06 Gusht, 12:00, Kino Klub
+

Birds in the Earth

Marja Helander Finland/Norway 2018, color, 11 min
Çfarë i shëron gratë nga shfurja seksuale? Ngrënia e maruleve, sigurisht, të paktën sipas një ligjëruesi islami...
05 Gusht, 14:00, DokuKino 06 Gusht, 12:00, Kino Klub
+
Një film për sistemin e gjuhës së kodifikuar dhe përpjekjen për të përçuar përvoja të jetuara.
05 Gusht, 14:00, DokuKino 06 Gusht, 12:00, Kino Klub
+

Mixed Signals

Courtney Stephens USA 2018, color, 11 min
Music When The Lights Go Out është dokumentar që pluskon në kufirin e hollë në mes të trillimit dhe realitetit
09 Gusht, 16:00, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 14:00, DokuKino
+
PRIMAS është një portret evokues i dy kushërirave, Rocio dhe Aldan, te cilat do ta çlirojnë veten nga hijet e së...
06 Gusht, 18:00, Lumbardhi Indoor
+

Primas

Laura Bari Canada/Argentina 2017, color, 95 min
Largimi nga zyra e Presidentes braziliane Rousseff më 2016 u shkaktua nga një skandal korrupsioni që përfshinte zë...
05 Gusht, 22:00, DokuKino
+

The Trial

Maria Augusta Ramos Brazil/Germany/Netherlands 2018, color, 139 min
Pesë gra afro amerikane të njohura për thurjen e jorganëve nga Gee’s Bend, Alabama, flasin për dashurinë, fenë...
05 Gusht, 14:00, DokuKino 06 Gusht, 12:00, Kino Klub
+

Sonic Reflections: Music on Film

Historia e patreguar e një serie pank roku anarkik të epokës Regane ngjarjesh në shkretëtirë që akoma jehojnë n...
09 Gusht, 22:00, Kino Kalaja 10 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

DESOLATION CENTER

Stuart Swezey USA 2018, color, 95 min
Skena është vendi ku realizohen mishërimet më ekstreme të Grace dhe lirohet imagjinata e saj teatrale.
03 Gusht, 22:00, Dream Cinema 10 Gusht, 18:00, Lumbardhi Indoor
+

GRACE JONES: BLOODLIGHT AND BAMI

Sophie Fiennes UK/Ireland 2017, color, 115 min
MATANGI / MAYA / M.I.A.  tërhiqet prej një depoje kasetash personale të incizuara nga Maya Arulpragasm dhe miqtë e ...
04 Gusht, 20:00, Lumbardhi Outdoor 11 Gusht, 16:00, DokuKino
+

MATANGI/MAYA/M.I.A.

Stephen Loveridge Sri Lanka/UK/USA 2018, color, 95 min
Një film me performancë live i xhiruar gjatë një koncerti intim të Ryuichi Sakamoto në Nju Jork.
06 Gusht, 22:00, Kino Kalaja 10 Gusht, 14:00, Shtëpia e Kulturës
+
Silvana ndrydhet nën presion, e ngopur me implikimet e të qenit e cilësuar si një “femër e fortë”.
06 Gusht, 22:00, Lumbardhi Outdoor 08 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

SILVANA

Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis Sweden 2017, color, 91 min
Këngëtarët e Këngës Labe nga të tri gjeneratat e shpjegojnë lidhjen e tyre të thellë shpirtërore me dhe përme...
07 Gusht, 20:00, Kino Kalaja 08 Gusht, 22:00, DokuKino Plato
+

Silver Reflections: Films on Film

Një suedez i gjatë e i hollë dhe i panjohur, gati dyzet vjeç, hyn në një periudhë të krijimit të filmit pa prec...
07 Gusht, 20:00, Lumbardhi Outdoor
+

BERGMAN: A YEAR IN A LIFE

Jane Magnusson Sweden/Norway 2018, color&bw, 116 min
That Summer përqendrohet në projektin filmik që artisti Peter Beard e filloi me Lee Radziwill për të afërmit e saj...
03 Gusht, 20:00, DokuKino 07 Gusht, 12:00, DokuKino
+

THAT SUMMER

Göran Hugo Olsson Sweden/US/Denmark 2017, color, 80 min
Prodhuar nga Michael Moore, The Eyes of Orson Welles sjell me plotë jetë pasionet, politikën dhe pushtetin e këtij s...
10 Gusht, 22:00, Lumbardhi Outdoor
+
Një udhëtim kinematografik në gjurmët e Michael Waszynski, filmbërës dhe kameleon njerëzor që ka ndryshuar ident...
06 Gusht, 12:00, DokuKino
+

THE PRINCE AND THE DYBBUK

Elwira Niewiera, Piotr Rosołowski Poland/Germany 2017, color&bw, 82 min
Një film pa përgjigje por me aq pyetje sa ka yje në univers.
09 Gusht, 20:00, DokuKino
+

Johann Lurf Austria 2017, color&bw, 99 min

Radical Reflections

Më 1939, 20,000 amerikanë u mblodhën në Madison Square Garden në Nju Jork për të festuar ngritjen e Nazizmit .
08 Gusht, 22:00, Lumbardhi Outdoor 10 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

A Night at the Garden

Marshall Curry USA 2017, bw, 7 min
Në zgjedhjet e fundit presidenciale të Francës, Marine Le Pen, një kandidate e krahut të djathtë, fitoi mbi 30 pë...
08 Gusht, 22:00, Lumbardhi Outdoor
+

Dancing with Le Pen

Nora Mandray France/USA 2018, color, 23 min
Në EXIT, ne takojmë Angelan Ingon dhe Manuelin, të gjithë ish-ekstremistë të krahut të djathtë që bënë hapin ...
05 Gusht, 18:00, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

Exit

Karen Winther Norway/Germany/Sweden 2018, color, 85 min
Tekoa është një koloni në modë hipike për kolonët izraelitë në Bregun Perëndimor, ku asnjëri nga banorët kon...
07 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës 08 Gusht, 18:00, Kino Klub
+

Unsettling

Iris Zaki UK/Israel 2018, color, 70 min
Filmi sjellë tregimet e dy grave kosovare, burrat e të cilave kanë shkuar për të luftuar në Siri dhe që ende nuk ...
05 Gusht, 18:00, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

Voices from Within

Lum Çitaku Kosovo 2018, color, 11 min
Peteri jeton një jetë në dukje të lumtur. Sidoqoftë, jeta e tij e vërtetë është diku tjetër – si kreu i një...
08 Gusht, 22:00, Lumbardhi Outdoor
+

When the War Comes

Jan Gebert Czech Republic/Croatia 2018, color, 78 min

Special Presentation: Ali Asgari and Farnoosh Samadi

Rrugës për në shtëpi një grua sheh diçka që po ndodh në autobus dhe ajo duhet të vendosë nëse e zbulon apo jo...
06 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 09 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

GAZE

Farnoosh Samadi Iran/Italy 2018, color, 15 min
Një djalë dhe një vajzë po kërkojnë një spital për ta kuruar vajzën, por është më e vështirë se sa kanë m...
06 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 09 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+
Nergesi dhe shoqet e saj kanë vetëm disa orë kohë që të gjejnë dikë qëtë kujdeset për beben e saj për disa d...
06 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 09 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

THE BABY

Ali Asgari Italy/Iran 2014, color, 15 min
Një i ri vuan nga dhembje e madhe dhëmbi. Mjeku refuzon ta ndihmojë dhe grindja përfundon në një tragjedi.
06 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 09 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

THE PAIN

Ali Asgari France/Iran 2015, color, 15 min
Fatma dhe nëna e saj janë refugjatë kurdë në Itali.
06 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 09 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

THE SILENCE

Farnoosh Samadi, Ali Asgari Italy/France 2016, color, 15 min

Fictions of the Real in Portuguese Cinema

China do të fluturojë. Për të ikur larg në lindje. Ajo vetëm do që të jetë e lumtur. Por China e pi helmin e ve...
08 Gusht, 16:00, Lumbardhi Indoor
+

China, China

João Rui Guerra da Mata, João Pedro Rodrigues Portugal 2007, color, 19 min
25 dhjetor, në të tetëdhjetat. Familja bashkohet në shtëpinë e gjyshërve.
08 Gusht, 16:00, Lumbardhi Indoor
+

Christmas Inventory

Miguel Gomes Portugal 2000, color, 23 min
Julio, një i ri provincial, shkon në Lisbonë për të punuar si një praktikant-këpucëtar në një bodrum në një ...
06 Gusht, 16:00, DokuKino
+

The Green Years

Paulo Rocha Portugal 1963, color, 91 min
Një burrë dhe një fëmijë takohen nën një pemë në bregun e një lumi, duke ndarë kujtimin e njëjtë dhe një s...
07 Gusht, 16:00, Lumbardhi Indoor
+

The Tree

André Gil Mata Portugal 2018, color, 104 min
Përjetimi i një province, verilindore portugeze, rrënjët historike të së cilës, laike, nuk e ngatërrojnë vëlla...
05 Gusht, 16:00, DokuKino
+

Trás-os-Montes

Margarida Cordeiro, António Reis Portugal 1976, color, 108 min
Një burrë i frikshëm takon një grua të trazuar. A besoni ju në magji?
08 Gusht, 16:00, Lumbardhi Indoor
+

Voodoo

Sandro Aguilar Portugal 2010, 30 min

I'll Be Your Mirror

Në qytetin Las Nubes, një pronar ferme tregon se si prej se ka ndaluar së maturi kohën kujtesa e tij është mjegull...
09 Gusht, 18:00, DokuKino
+

LAS NUBES

Juan Pablo González Mexico 2017, color, 21 min
Aktorja e famshme e skenës Elisabeth Vogler (Liv Ullman) vuan një moment zbrazëtie gjatë një performance dhe të ne...
09 Gusht, 18:00, DokuKino
+

PERSONA

Ingmar Bergman Sweden 1966, bw, 85 min
Filmi evokon kujtimet kolektive të një epoke përmes pamjeve të kronikave dhe eksploron atë se çka do të thotë t...
06 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

THE MIRROR

Andrei Tarkovsky USSR 1975, color, 107 min

NSDN @ DokuFest

Një portret dokumentar i të famshmes Arena Coliseo, në lagjen La Lagunilla, ku mijëra njerëz mblidhen çdo të shtu...
07 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

A Third Rope Symphony

Luis Armando Martínez Mexico 2017, color, 10 min
Një vendim surprizë i gjykatës federale më 2013 legalizoi martesat e personave të gjinisë së njëjtë në Utah ...
04 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

CHURCH & STATE

Holly Tuckett, Kendall Wilcox USA 2018, color, 84 min
Pasioni i Arturos është të eksperimentojë me formate të fotografive analoge. Por vitet kanë kaluar dhe ai e kupton...
05 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

From Arturo’s Eyes

Sandro Aguilar Mexico 2017, color, 10 min
Eduardo Chavez shkon në një udhëtim për të kuptuar trashëgiminë e gjyshit të tij, udhëheqësit të të drejtave...
06 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

HAILING CÉSAR

Eduardo Chavez USA 2018, color, 65 min
Fati i punëtorëve emigrantë që janë pa dokumente  dhe industria e qumështit 43 miliardë dollarëshe e Wisconsin...
06 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

LOS LECHEROS

Jim Cricchi USA 2017, color, 21 min
Dikur, shumë kohë para Disney apo Pixar, Lotte Reiniger ndezi botën e animacionit me hijet, dritën dhe një palë g...
09 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

LOTTE THAT SILHOUETTE GIRL

Elizabeth Beecherl, Carla Patullo USA 2018, color, 10 min
Areli Flores, mbikëqyrëse e punëtorisë së filmit për fëmijë,ka qenë dëshmitare e talentit të jashtëzakonshë...
07 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

Little Filmmakers

Cuauhtémoc Pillado Mexico 2007, color, 10 min
Spencer dhe udhëheqësit e tjerë të djathtës alternative e shohin ngritjen e Donald Trumpit si hapin e parë drejt n...
04 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+
I vendosur në Argjentinë në vitin 1960, ky dokumentar i vërtetë i krimit ndjek historinë e agjentit të fshehtë Z...
05 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

THE DRIVER IS RED

Randall Christopher USA 2017, color, 15 min
Hortencia fillon një udhëtim përmes detit dhe tokës për të rikthyer historinë e një varke peshkimi që u fundos ...
06 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

THE GAZE OF THE SEA

José Álvarez Germany, Mexico 2017, color, 80 min
Me vetëm 60 vjet toke bujqësore të mbetura në Tokë, "The Need To Grow" ofron një vështrim intim në zemrat e akti...
05 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

THE NEED TO GROW

Rob Herring, Ryan Wirick USA 2018, color, 96 min
Push është një dokumentar frymëzues rreth fuqisë së mosdorëzimit.
09 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

THE PUSH

Grant Korgan, Brian Niles USA 2018, color, 85 min
Las Patronas janë një grup i grave që njihen në rajonin e La Patrona, për përgatitjen e ushqimit dhe dhënien e ti...
07 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

The Kitchen of Las Patronas

Javier García Mexico 2016, color, 63 min
Fasada e një ndërtese të braktisur fsheh kujtimet e lumturisë klandestine, argëtimit dhe rinisë, e ndarë nga shum...
06 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

The Stairs

David Esteban Quiroz Mexico/Colombia 2001, color, 10 min
Pas sulmit të një grupi të armatosur burrash në Gjykatën e Tierra Amarilla, në Nju Meksiko ,filloi një gjueti nje...
05 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

They Called Me King Tiger

Ángel Estrada Soto Mexico 2017, color, 81 min

Materials, Structures, Forms: Experimental Films Made by Women

Citatet nga “The Book of Tea” i Okakuras janë pëlhura të lidhura, dhe rituali i pirjes së çajit është një ar...
09 Gusht, 16:00, Kino Klub
+

Chanoyu

Sanja Ivekovic, Dalibor Martinis Yugoslavia 1983, color, 11 min
‘Gjatë një udhëtimi me anije për në Finlandë, kamera incizon një grua që rri ulur në urë.
07 Gusht, 16:00, Kino Klub
+
Filmi i krijuar në printer kontakti me material që ka kaluar nëpër një proces shkatërrimi në një ngjarje projekt...
07 Gusht, 16:00, Kino Klub
+
Zëri i një gruaje dëgjohet nga një ekran i zi. Zëri është hetues, hulumtues. Ajo do veprojë. Por si? Të veproj ...
07 Gusht, 16:00, Kino Klub
+
Një parodi për filmin e djerrinës urbane, ku një vajzë e vogël reciton Marksin, dhe intervistohet njeriu i fundit...
07 Gusht, 16:00, Kino Klub
+
NOTES është një krijim i notave të luajtura në piano, të ndërtuara përmes redaktimit për të formuar një marr...
07 Gusht, 16:00, Kino Klub
+
Një version i ngjeshur vetëm në një ekran i përzierjes së famshme të tingullit optik dhe imazhit të Rhodes.
07 Gusht, 16:00, Kino Klub
+
Një film narrativ i dendur për marrëdhëniet familjare në të cilin role të ndryshme luhen nga anëtarë të familj...
08 Gusht, 16:00, Kino Klub
+
“...Heins Grun, Rohfilm, dhe Reproductions përfshijnë kolazhin aktual të filmit dhe sulmet me dorë në celuloid ...
09 Gusht, 16:00, Kino Klub
+

Rohfilm

Birgit Hein, Wilhelm Hein Germany 1968, bw, 20 min
Structural Studies e kanë ilustruar projektin qendror të Heinit për elaborimin e procesit qendror të kinemasë.
09 Gusht, 16:00, Kino Klub
+

Structural Studies

Birgit Helm, Wilhelm Hein Germany 1974, color&bw, 40 min
Në vjeshtën e vitit 1979 regjisorja në një dyqan pllakash gjen një pozë nga “ King Creole” dhe vendosë të b...
08 Gusht, 16:00, Kino Klub
+

Short Matters!

Kjo është historia e Copa-Loca, një rezort veror i braktisur grek. Paulina është vajza në zemër të Copa-Loca.
07 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 08 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

COPA-LOCA

Christos Massalas Greece 2016, color, 14 min
Në Buenos Aires, familja Molina jeton dhe punon në hijet e stadiumit legjendar të Boca Juniors, duke shitur bileta fa...
08 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 09 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

En la Boca

Matteo Gariglio Switzerland/Argentina 2016, color, 26 min
Kjo ndodh kur e quan gruan e dikujt kurvë dhe thërret “Sieg Heil”. E kishte hak.
09 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

Fight on a Swedish Beach

Simon Vahlne Sweden 2016, color, 15 min
Ky film, me një tingull të largët të një bote të jashtme, përfshin tre zhanre - live action, animacion-anime dhe ...
08 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 09 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

Information Skies

Metahaven (Daniel van der Velden, Vinca Kruk) South Korea/The Netherlands 2017, color, 24 min
LOVE është një film i shkurtër që përshkruan tërheqjen në 3 kapituj të ndryshëm, përmes ndikimit në një sis...
07 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 08 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

Love

Réka Bucsi Hungary/France 2016, color, 14 min
Zelal, vogëlushja 7 vjeçe, është kurde me kombësi dhe Ezidi me fe.
08 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 09 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

THE CIRCLE

Rûken Tekeş Turkey 2016, color, 14 min
The Artificial Humors është një film për humorin, antropologjinë dhe inteligjencën artificiale.
09 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

The Artificial Humors

Gabriel Abrantes Portugal 2016, color, 29 min
Los Desheredados është një portret i babait të regjisorit që përballet me fundin e biznesit të familjes së tij.
07 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 08 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

The Disinherited

Laura Ferrés Spain 2017, color, 19 min
Belfast, viti 1972. Laurenci e fton kushëririn e tij dhe të arratisurin Mickey në një ndejë pijesh, vallëzimi dhe ...
09 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

The Party

Andrea Harkin Ireland 2016, color, 14 min
Luna dhe Diego janë roje të një pllaci parkimi. Diego e bënë ndërrimin e natës, dhe Luna punon ditën.
08 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 09 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

Timecode

Juanjo Giménez Spain 2016, color, 15 min
Një mace e shëmtuar lufton të bashkëjetojë në një botën të ndarë e të thyer, duke gjetur përfundimisht një ...
09 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

Ugly

Nikita Diakur Germany 2017, color, 12 min
Jashtë një pavijoni materniteti, një familje rome njoftohet se vajza e tyre e mitur sapo ka lindur një vajzë.
09 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

WRITTEN/UNWRITTEN

Adrian Silisteanu Romania 2016, color, 20 min
Bored in school and tired of her arguing parents, Wanda escapes running into the woods. Luckily she has good company.
07 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 08 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

Wannabe

Jannis Lenz Austria/Germany 2016, color, 30 min
Jepi kohë. Do e kalosh. Jean feston ditëlindjen e tij, dehet dhe kujton fundjavën e tmerrshme që çoi në ndarjen e ...
08 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 09 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

You Will Be Fine

Céline Devaux France 2017, color, 15 min
Dy dizajnerë grafikë në punë, gabimisht, fillojnë të luajnë me mundësitë e një skaneri të zbrazët.
07 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 08 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

Young Men at Their Window

Loukianos Moshonas France 2017, color, 18 min

DokuKids

...kur gjithçka është thënë dhe është bërë, përfundimet nuk janë edhe aq të rëndësishme në fund të fundi...
07 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

All in All

Torbjørn Skårild Norway 2003, color, 5 min
Në një kohë kur nuk kishte alarm, një i moshuar punonte si zgjues.
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Awaker

Filip Diviak Czech Republic 2017, color, 9’31 min
Një burrë me fobi shoqërore ndiqet nga një krijesë naive dhe e ngathët...
07 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

But Milk Is Important

Eirik Grønmo Bjørnsen, Anna Mantzaris Norway 2012, color, 10 min
Animacion abstrakt i animuar. Forma dhe ngjyra që lundrojnë.
07 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Cineplasto

Thor Sivertsen Norway 2015, color, 4 min
Punësimi. Një burrë përgatitet dhe shkon në punë në një botë të çuditshme, ku kuptimi i fuqisë punëtore nje...
05 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

El empleo

Santiago 'Bou' Grasso Argentina 2008, color, 6’20 min
Mbijetesa, përplasja dhe simbioza shkojnë krah për krah; të gjitha të shoqëruara nga shpërthime të kënaqësisë...
05 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Ethnophobia

Joan Zhonga Albania 2016, color, 15 min
Të zësh peshk në Polin Verior mund të jetë sfiduese. Disa kanë më shumë fat se të tjerët.
07 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Fishing with Sam

Atle S. Blakseth Norway 2009, color, 6 min
Foul është odiseadë e përditshme humoristike dhe melankolike.
07 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Foul

Rune Denstad Langlo Norway 2014, color, 6 min
Glenn, vrapuesi i madh, është gati të garojë. Pyetja është, a do e marrë mbështetjen që i duhet?
09 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Glenn the Great Runner

Anna Erlandsson Sweden 2004, color, 3 min
Ne ndjekim udhëtimin e Hermanit përmes mjegullës së dendur para se ai ta kuptojë përfundimisht që një zemër mu...
07 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Herman’s Heart

Anne Kristin Berge Norway 2014, color, 8 min
Vështrime jo-shkencore të jetës së personit që kërcen.
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Hopfrog

Leonid Shmelkov Russia 2012, color, 5’20 min
Ajo rritet si një e huaj në një botë ku vetëm hëna mund ta ngushëllojë në kohë të vështira.
09 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

I Am Round

Mario Adamson Sweden 2011, color, 13’33 mi
Jazzoo është një mjuzikëll aventuristik i animuar për fëmijët prej moshës 4-6 vjeç
09 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Jazzoo

Adam Marko Nord Sweden 2016, color, 9 min
Dy personazhe, të lidhur nga flokët e tyre, duhet të mësojnë të përballen me këtë lidhje.
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Link

Robert Löbel Germany 2017, color, 7’34 min
Një lojë me rruzuj çon në një udhëtim fantastik dhe mbresëlënës, duke hapur një perspektivë krejt të re në ...
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Marbles

Maya Tiberman Israel 2005, color, 3’18 min
Mund ta kapni inatin sikur e kapni acarin. Por të jesh i lumtur është edhe më ngjitëse.
09 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Meatballs and Catching Anger

Johan Hagelbäck Sweden 2012, color, 5 min
Të jesh i fortë është shumë mirë. Por të jesh i vogël, trim dhe të shpëtosh shokët e tu është ndoshta edhe ...
09 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Meatballs and the Fork Beast

Johan Hagelbäck Sweden 2012, color, 5 min
Moonwolves (Ujqit e hënës) jetojnë në një pyll magjik. Ata janë të mrekulluar me shkëlqimin por më së shumti a...
09 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Moonwolves

Nima Yousefi Sweden 2016, color, 12 min
Kur Maja ishte 16 vjeçe, nëna e saj u sëmurë me kancer.
07 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Mum’s Hair

Maja Arnekleiv Norway 2017, color, 5 min
Oktapodi i mire, plak e rrotullues vjen në shpëtim! Duke dalë nga thellësitë e detit, ai i sjell jetë shpirtrave t...
05 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Out from the Deep

Sandro Aguilar Croatia 2013, color, 6’50 min
Një mi i ri ëndërron të bëhet valltar, por familja e tij nuk e miraton, derisa një ditë vallëzimi i tij e shpët...
05 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Papa’s Boy

Leevi Lemmetty Finland 2011, color, 3 min
Një film i shkurtër eksperimental i animuar që përdor pikturimin abstrakt për të eksploruar fushën e presionit n...
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Patch

Gerd Gockell Germany/Switzerland 2013, color, 3’34 min
Natë. Qytet. Një xhep plot me para. Një lypës në një rrugë të ngarkuar. Përfundon në telash, apo jo?
05 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Plasticat

Simon Bogojević Narath Croatia 2003, color, 10 min
Evan do ta luajë pjesën “Fur Elise” të Beethovenit në një koncert për nxënës
07 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Pupil's Concert

Jan Otto Ertesvåg Norway 2009, color, 10 min
Kur vdes Buffalo shoku i ngushtë i Sabaku-t, ai ka nevojë të gjejë një shok tjetër.
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Sabaku

Marlies van der Wel Netherlands 2016, color, 2’20 min
Një vështrim i animuar në oqeanin e shndritshëm gjatë natës. Tinguj e fotografi të tërhequra në film.
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Sea Song

Richard Reeves Canada 1999, color, 4’18 min
Një tregim simbolik për një produkt të shoqërisë që del nga kontrolli...
05 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Soldat

David Peros Bonnot Croatia 2006, color, 4’30 min
Një udhëtim surrealist përmes ngjyrave dhe formave inspiruar nga poezia Romance Sonambulo nga Federico Garcia Lorca
05 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Sonámbulo

Theodore Ushev Canada 2015, color, 4’20 min
Një film i shkurtër për fluturimet misterioze të Gargujve.
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

The Art of Flying

Jan van Ijken Netherlands 2015, bw, 6’52 min
Një remiks gjashtë minutësh vizual dhe muzikor i Ibsens Peer Gynt, Folklori Norvegjez, kompozim i Edvard Griegs.
08 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

The Boyg

Kristian Pedersen Norway 2016, color, 5 min
Kapiteni dhe piloti të dy janë shumë të fascinuar nga këngëtarja e bukur që po performon në pallatin e operas.
08 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

The Captain, the Pilot and the Singer

Øyvind Tangseth Norway 2014, color, 7 min
Në një botë bardhë e zi një kauboj i nxjerr ngjyrat nga kapela e tij.
08 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

The Cowboy – in color

Trygve Nielsen Norway 2013, color, 6 min
Filmi tregon historinë e një këlyshi dreri dhe udhëtimin e tij për tu bërë një dre i rritur e i bardhë.
08 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

The Magic Time

Kine Aune Norway 2013, color, 9 min
Ky qytet nuk është mjaft i madh për ata të dy. As për mustaqet e tyre.
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

The Moustache

Anni Oja Finland 2015, color, 3’37 min
Një komedi e animuar për një grup pinguinësh, të cilët bëhen shumë grykës për të mirën e tyre.
05 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

The Red Herring

Leevi Lemmetty Finland 2013, color, 7 min
Në ishujt e bregdetit të Norvegjisë pjesë të vogla plastike nga i mbarë globi drejtohen kah bregu.
08 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Tip Top

Jan Otto Ertesvåg Norway 2016, color, 5 min
E mërzitur në shkollë dhe e lodhur nga prindërit e saj që grinden, Wanda ik në pyll duke vrapuar. Fatmirësisht aj...
08 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Wanda

Denise Hauser Norway 2018, color, 13 min
I etur për ta dëshmuar vetën, shegerti përpiqet ta bëjë punën e ustait. Por ai nuk është mjaftueshëm i fortë ...
08 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Warp

Simon Furdal, Kristian Kim Larsen Norway 2012, color, 5 min
Një piktor minimalist po punon me përqendrim të qetë në një seri katrorësh të pashpresë.
08 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

pl.ink!

Anne Kristin Berge Norway 2010, color, 3 min

Future is Here

Jeta e komunitetit ROM traditat e dhe besimi I tyre dalja e flamurit në rrugë dhe udhëtimi I cili e bëjnë për të ...
07 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

Bajrako

Benjamin Menekshe Kosova 2018, color, 9 min
Gjatë krijimi tetë mujor të Zgjimit ai u vizitua nga një shok mikroskopik. Ky shok, u bë shoku i tij më i mire.
07 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

Fmi i Hanës

Ajshe Gashi, Diellza Bylygbashi Kosova 2018, color, 8 min
Ky dokumentar i shkurtër na tregon se si varësia ka evoluar së bashku me teknologjinë dhe përhapjen që ka pasur n...
07 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

Matrix

Martin Xhoxhi Kosova/Albania 2018, color, 6 min
Tregimet e disa personazheve në lidhje me paragjykimet dhe diskriminimet në shoqërinë tonë.
07 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

Pa Përkufizim

Era Skivjani Kosova 2018, color, 6 min
Shtojzovallet më në fund shihen edhe nga sytë e njerëzve. Pas shekujsh jetese rreth nesh, ato na ftojnë në realite...
07 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

Shtojzovalle

Flutura Balaj Kosova 2018, color, 12 min
Një mision, një jetë, shumë tjera në rrezik…75 ditë…izolim, të qara, fytyra të zbehura…
07 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

Thank you Africa, Thank you Ebola

Leart Raka Kosova 2018, color, 6 min
Rrjetet sociale kanë zënë vend shumë të rëndësishëm te secili njeri. Kjo është një histori personale që e ka...
07 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

This is Tringa

Tringa Berisha Kosova 2018, color, 4 min

GjirafaVideo VR Experience

Alexandro paraqitet vullnetar për një eksperiment që realizohet për ti studiuar ëndrrat.
03 Gusht, 15:00, VR Cinema 04 Gusht, 15:00, VR Cinema 05 Gusht, 15:00, VR Cinema 06 Gusht, 15:00, VR Cinema 07 Gusht, 15:00, VR Cinema 08 Gusht, 15:00, VR Cinema 09 Gusht, 15:00, VR Cinema 10 Gusht, 15:00, VR Cinema 11 Gusht, 15:00, VR Cinema
+

Alteration

Jérôme Blanquet France 2017, color, 18 min
Një udhëtim në një hapësirë 3D duke reflektuar parashikimet futuristike të shkrimtarit vizionar Arthur C. Clarke....
03 Gusht, 15:00, VR Cinema 04 Gusht, 15:00, VR Cinema 05 Gusht, 15:00, VR Cinema 06 Gusht, 15:00, VR Cinema 07 Gusht, 15:00, VR Cinema 08 Gusht, 15:00, VR Cinema 09 Gusht, 15:00, VR Cinema 10 Gusht, 15:00, VR Cinema 11 Gusht, 15:00, VR Cinema
+

I Saw the Future

François Vautier France 2017, color, 5 min
Bashkojuni Hemptonit në një udhëtim të dëgjimit në Parkun Kombëtar Olimpik, një nga vendet më të qeta në Amer...
03 Gusht, 15:00, VR Cinema 04 Gusht, 15:00, VR Cinema 05 Gusht, 15:00, VR Cinema 06 Gusht, 15:00, VR Cinema 07 Gusht, 15:00, VR Cinema 08 Gusht, 15:00, VR Cinema 09 Gusht, 15:00, VR Cinema 10 Gusht, 15:00, VR Cinema 11 Gusht, 15:00, VR Cinema
+

Sanctuaries of Silence

Adam Loften, Emmanuel Vaughan-Lee USA 2017, color, 7 min
Në RV Little Prince, lojtarët zhyten në krijimin e Saint-Exupery, ndërveprojnë me botën dhe personazhet e saj si k...
03 Gusht, 15:00, VR Cinema 04 Gusht, 15:00, VR Cinema 05 Gusht, 15:00, VR Cinema 06 Gusht, 15:00, VR Cinema 07 Gusht, 15:00, VR Cinema 08 Gusht, 15:00, VR Cinema 09 Gusht, 15:00, VR Cinema 10 Gusht, 15:00, VR Cinema 11 Gusht, 15:00, VR Cinema
+

The Little Prince

Julien Bares, Greg Gobbi USA 2017, color, 10 – 15
Në vitin 2014, luftëtarët e ISIS-it pushtuan Irakun. Burrat u vranë dhe gratë dhe vajzat u morën si skllave seksi.
03 Gusht, 15:00, VR Cinema 04 Gusht, 15:00, VR Cinema 05 Gusht, 15:00, VR Cinema 06 Gusht, 15:00, VR Cinema 07 Gusht, 15:00, VR Cinema 08 Gusht, 15:00, VR Cinema 09 Gusht, 15:00, VR Cinema 10 Gusht, 15:00, VR Cinema 11 Gusht, 15:00, VR Cinema
+

The Sun Ladies

Christian Stephen, Celine Tricart USA 2018, color, 7 min