CALL FOR ENTRIES IS NOW OPEN

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

Short Matters!

Kjo është historia e Copa-Loca, një rezort veror i braktisur grek. Paulina është vajza në zemër të Copa-Loca.
07 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 08 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

COPA-LOCA

Christos Massalas Greece 2016, color, 14 min
Në Buenos Aires, familja Molina jeton dhe punon në hijet e stadiumit legjendar të Boca Juniors, duke shitur bileta fa...
08 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 09 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

En la Boca

Matteo Gariglio Switzerland/Argentina 2016, color, 26 min
Kjo ndodh kur e quan gruan e dikujt kurvë dhe thërret “Sieg Heil”. E kishte hak.
09 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

Fight on a Swedish Beach

Simon Vahlne Sweden 2016, color, 15 min
Ky film, me një tingull të largët të një bote të jashtme, përfshin tre zhanre - live action, animacion-anime dhe ...
08 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 09 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

Information Skies

Metahaven (Daniel van der Velden, Vinca Kruk) South Korea/The Netherlands 2017, color, 24 min
LOVE është një film i shkurtër që përshkruan tërheqjen në 3 kapituj të ndryshëm, përmes ndikimit në një sis...
07 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 08 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

Love

Réka Bucsi Hungary/France 2016, color, 14 min
Zelal, vogëlushja 7 vjeçe, është kurde me kombësi dhe Ezidi me fe.
08 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 09 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

THE CIRCLE

Rûken Tekeş Turkey 2016, color, 14 min
The Artificial Humors është një film për humorin, antropologjinë dhe inteligjencën artificiale.
09 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

The Artificial Humors

Gabriel Abrantes Portugal 2016, color, 29 min
Los Desheredados është një portret i babait të regjisorit që përballet me fundin e biznesit të familjes së tij.
07 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 08 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

The Disinherited

Laura Ferrés Spain 2017, color, 19 min
Belfast, viti 1972. Laurenci e fton kushëririn e tij dhe të arratisurin Mickey në një ndejë pijesh, vallëzimi dhe ...
09 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

The Party

Andrea Harkin Ireland 2016, color, 14 min
Luna dhe Diego janë roje të një pllaci parkimi. Diego e bënë ndërrimin e natës, dhe Luna punon ditën.
08 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 09 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

Timecode

Juanjo Giménez Spain 2016, color, 15 min
Një mace e shëmtuar lufton të bashkëjetojë në një botën të ndarë e të thyer, duke gjetur përfundimisht një ...
09 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

Ugly

Nikita Diakur Germany 2017, color, 12 min
Jashtë një pavijoni materniteti, një familje rome njoftohet se vajza e tyre e mitur sapo ka lindur një vajzë.
09 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

WRITTEN/UNWRITTEN

Adrian Silisteanu Romania 2016, color, 20 min
Bored in school and tired of her arguing parents, Wanda escapes running into the woods. Luckily she has good company.
07 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 08 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

Wannabe

Jannis Lenz Austria/Germany 2016, color, 30 min
Jepi kohë. Do e kalosh. Jean feston ditëlindjen e tij, dehet dhe kujton fundjavën e tmerrshme që çoi në ndarjen e ...
08 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 09 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

You Will Be Fine

Céline Devaux France 2017, color, 15 min
Dy dizajnerë grafikë në punë, gabimisht, fillojnë të luajnë me mundësitë e një skaneri të zbrazët.
07 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 08 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

Young Men at Their Window

Loukianos Moshonas France 2017, color, 18 min