CALL FOR ENTRIES IS NOW OPEN

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

Radical Reflections

Më 1939, 20,000 amerikanë u mblodhën në Madison Square Garden në Nju Jork për të festuar ngritjen e Nazizmit .
08 Gusht, 22:00, Lumbardhi Outdoor 10 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

A Night at the Garden

Marshall Curry USA 2017, bw, 7 min
Në zgjedhjet e fundit presidenciale të Francës, Marine Le Pen, një kandidate e krahut të djathtë, fitoi mbi 30 pë...
08 Gusht, 22:00, Lumbardhi Outdoor
+

Dancing with Le Pen

Nora Mandray France/USA 2018, color, 23 min
Në EXIT, ne takojmë Angelan Ingon dhe Manuelin, të gjithë ish-ekstremistë të krahut të djathtë që bënë hapin ...
05 Gusht, 18:00, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

Exit

Karen Winther Norway/Germany/Sweden 2018, color, 85 min
Tekoa është një koloni në modë hipike për kolonët izraelitë në Bregun Perëndimor, ku asnjëri nga banorët kon...
07 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës 08 Gusht, 18:00, Kino Klub
+

Unsettling

Iris Zaki UK/Israel 2018, color, 70 min
Filmi sjellë tregimet e dy grave kosovare, burrat e të cilave kanë shkuar për të luftuar në Siri dhe që ende nuk ...
05 Gusht, 18:00, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

Voices from Within

Lum Çitaku Kosovo 2018, color, 11 min
Peteri jeton një jetë në dukje të lumtur. Sidoqoftë, jeta e tij e vërtetë është diku tjetër – si kreu i një...
08 Gusht, 22:00, Lumbardhi Outdoor
+

When the War Comes

Jan Gebert Czech Republic/Croatia 2018, color, 78 min