CALL FOR ENTRIES IS NOW OPEN

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

National

Ana është një grua 40 vjeçare e verbër e pamartuar e cila e jeton marrëveshjen e katër motrave të saj.
08 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 10 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

A Month

Zgjim Terziqi Kosova 2017, color, 26 min
Shqiperia gjate diktaures, treguar nepermjet histories se nje familjeje.
08 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 10 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

A True Story

Viron Roboci Albania 2017, color, 20 min
Historia e Adem Rekës i cili pas humbjes ë jetës më 1966, u shpall Hero i Punës Socialiste nga regjimi komunist në...
05 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 06 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

Adem Reka

Ardian Arrëza Albania 2017, color&bw, 13 min
Sara dhe Shkurta janë dy vajza të reja te cilat njihen aksidentalisht në rrugë dhe vendosin ta mbështesin njëra tj...
08 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 10 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

Curveless Line

Donjeta Hyseni Kosova 2018, color, 14 min
Samueli 10 vjeçari rom që jeton në Kampin Konik në periferi të Podgoricës në Malin e Zi.
06 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 07 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

Home Away From Home

Sami Mustafa Kosova 2018, color, 25 min
Kurrizi, një kompleks banesor dhe afarist ne lagjen Dardania u bë një pikë takimi për të rinjtë shqiptar në vite...
05 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 06 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

Kurrizi

Orgesa Arifi Kosova 2017, color, 15 min
Kjo është historia e rezistencës së banorëve,dhe të aktivistëve mjedisor, kundër valës shkatërruese të hidroc...
05 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 06 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

Pro Rrymes

Elton Baxhaku Albania 2018, color
Vdekja e dy vëllezërve të Albanit në zjarrin që ka djegur shtëpinë̈ e tyre, e le familjen te rrenuar.
05 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 06 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

Routine

Bekim Guri Kosova 2018, color, 14 min
Shukria na e tregon mënyrën primitive të të menduarit të shoqërisë patriarkale dhe rolin e gruas në atë kohë d...
08 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 10 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

Shukria

Visar Jusufi Kosova 2018, color, 9 min
Jeta e ëmbël e Lindës mbaron kur vdes Stefani, një biznesmen i martuar i cili është kujdesur për të.
06 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 07 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

Tirana 100Km

Lorin Terezi Albania 2017, color, 19 min
Një histori e tensioneve politike, luftës, sportit eksplorohet teksa ndjekim udhëtimin e ekipit kombëtar shqiptar n...
09 Gusht, 22:00, Lumbardhi Outdoor 10 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

Triumph (Out Of Competition)

Kreshnik Jonuzi, Luftar Von Rama, Charlie Askew Albania/Kosova/USA/France 2017, color, 88 min
Muharrem Protoduari, djali i cili u dënua me 20 vjet burg vetëm sepse kishte dëgjuar muzikë të huaj, tregon histori...
06 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 07 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

Verbally Correct

Leutrim Voka Albania 2018, color, 10 min
5 gra, të cilat i kanë humbur anëtarët meshkuj të familjeve të tyre gjatë luftës në Kosovë dhe kanë vuajtur v...
06 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 07 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

Waiting

Laura Kajtazi-Testa Kosova/Canada 2017, color, 2013