CALL FOR ENTRIES IS NOW OPEN

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

NSDN @ DOKUFEST

AmDocs

Një vendim surprizë i gjykatës federale më 2013 legalizoi martesat e personave të gjinisë së njëjtë në Utah ...
04 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

CHURCH & STATE

Holly Tuckett, Kendall Wilcox USA 2018, color, 84 min
Eduardo Chavez shkon në një udhëtim për të kuptuar trashëgiminë e gjyshit të tij, udhëheqësit të të drejtave...
06 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

HAILING CÉSAR

Eduardo Chavez USA 2018, color, 65 min
Fati i punëtorëve emigrantë që janë pa dokumente  dhe industria e qumështit 43 miliardë dollarëshe e Wisconsin...
06 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

LOS LECHEROS

Jim Cricchi USA 2017, color, 21 min
Dikur, shumë kohë para Disney apo Pixar, Lotte Reiniger ndezi botën e animacionit me hijet, dritën dhe një palë g...
09 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

LOTTE THAT SILHOUETTE GIRL

Elizabeth Beecherl, Carla Patullo USA 2018, color, 10 min
Spencer dhe udhëheqësit e tjerë të djathtës alternative e shohin ngritjen e Donald Trumpit si hapin e parë drejt n...
04 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+
I vendosur në Argjentinë në vitin 1960, ky dokumentar i vërtetë i krimit ndjek historinë e agjentit të fshehtë Z...
05 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

THE DRIVER IS RED

Randall Christopher USA 2017, color, 15 min
Me vetëm 60 vjet toke bujqësore të mbetura në Tokë, "The Need To Grow" ofron një vështrim intim në zemrat e akti...
05 Gusht, 22:00, Kino N'Lum
+

THE NEED TO GROW

Rob Herring, Ryan Wirick USA 2018, color, 96 min
Push është një dokumentar frymëzues rreth fuqisë së mosdorëzimit.
09 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

THE PUSH

Grant Korgan, Brian Niles USA 2018, color, 85 min

DocsMX

Një portret dokumentar i të famshmes Arena Coliseo, në lagjen La Lagunilla, ku mijëra njerëz mblidhen çdo të shtu...
07 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

A Third Rope Symphony

Luis Armando Martínez Mexico 2017, color, 10 min
Pasioni i Arturos është të eksperimentojë me formate të fotografive analoge. Por vitet kanë kaluar dhe ai e kupton...
05 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

From Arturo’s Eyes

Sandro Aguilar Mexico 2017, color, 10 min
Areli Flores, mbikëqyrëse e punëtorisë së filmit për fëmijë,ka qenë dëshmitare e talentit të jashtëzakonshë...
07 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

Little Filmmakers

Cuauhtémoc Pillado Mexico 2007, color, 10 min
Hortencia fillon një udhëtim përmes detit dhe tokës për të rikthyer historinë e një varke peshkimi që u fundos ...
06 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

THE GAZE OF THE SEA

José Álvarez Germany, Mexico 2017, color, 80 min
Las Patronas janë një grup i grave që njihen në rajonin e La Patrona, për përgatitjen e ushqimit dhe dhënien e ti...
07 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

The Kitchen of Las Patronas

Javier García Mexico 2016, color, 63 min
Fasada e një ndërtese të braktisur fsheh kujtimet e lumturisë klandestine, argëtimit dhe rinisë, e ndarë nga shum...
06 Gusht, 22:00, Dream Cinema
+

The Stairs

David Esteban Quiroz Mexico/Colombia 2001, color, 10 min
Pas sulmit të një grupi të armatosur burrash në Gjykatën e Tierra Amarilla, në Nju Meksiko ,filloi një gjueti nje...
05 Gusht, 20:00, Dream Cinema
+

They Called Me King Tiger

Ángel Estrada Soto Mexico 2017, color, 81 min