CALL FOR ENTRIES IS NOW OPEN

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

MATERIALS, STRUCTURES, FORMS: Experimental Films Made by Women

Citatet nga “The Book of Tea” i Okakuras janë pëlhura të lidhura, dhe rituali i pirjes së çajit është një ar...
09 Gusht, 16:00, Kino Klub
+

Chanoyu

Sanja Ivekovic, Dalibor Martinis Yugoslavia 1983, color, 11 min
‘Gjatë një udhëtimi me anije për në Finlandë, kamera incizon një grua që rri ulur në urë.
07 Gusht, 16:00, Kino Klub
+
Filmi i krijuar në printer kontakti me material që ka kaluar nëpër një proces shkatërrimi në një ngjarje projekt...
07 Gusht, 16:00, Kino Klub
+
Zëri i një gruaje dëgjohet nga një ekran i zi. Zëri është hetues, hulumtues. Ajo do veprojë. Por si? Të veproj ...
07 Gusht, 16:00, Kino Klub
+
Një parodi për filmin e djerrinës urbane, ku një vajzë e vogël reciton Marksin, dhe intervistohet njeriu i fundit...
07 Gusht, 16:00, Kino Klub
+
NOTES është një krijim i notave të luajtura në piano, të ndërtuara përmes redaktimit për të formuar një marr...
07 Gusht, 16:00, Kino Klub
+
Një version i ngjeshur vetëm në një ekran i përzierjes së famshme të tingullit optik dhe imazhit të Rhodes.
07 Gusht, 16:00, Kino Klub
+
Një film narrativ i dendur për marrëdhëniet familjare në të cilin role të ndryshme luhen nga anëtarë të familj...
08 Gusht, 16:00, Kino Klub
+
“...Heins Grun, Rohfilm, dhe Reproductions përfshijnë kolazhin aktual të filmit dhe sulmet me dorë në celuloid ...
09 Gusht, 16:00, Kino Klub
+

Rohfilm

Birgit Hein, Wilhelm Hein Germany 1968, bw, 20 min
Structural Studies e kanë ilustruar projektin qendror të Heinit për elaborimin e procesit qendror të kinemasë.
09 Gusht, 16:00, Kino Klub
+

Structural Studies

Birgit Helm, Wilhelm Hein Germany 1974, color&bw, 40 min
Në vjeshtën e vitit 1979 regjisorja në një dyqan pllakash gjen një pozë nga “ King Creole” dhe vendosë të b...
08 Gusht, 16:00, Kino Klub
+