CALL FOR ENTRIES IS NOW OPEN

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

International Shorts

Aamiri 13 vjeçar ka ngelur vetëm në kampin jo-zyrtar më të madh të refugjatëve në Evropë
05 Gusht, 22:00, Dream Cinema 08 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

AAMIR

Vika Evdokimenko UK/USA 2017, color, 17 min
Një adoleshent përpiqet të shkëpusë kujtimet e tij për një infektim misterioz, shthurjen e babait të tij dhe kri...
05 Gusht, 22:00, Dream Cinema 08 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

All These Creatures

Charles Williams Australia 2018, color, 13 min
Nadimi jeton në një kamp refugjatësh me familjen e tij,ai është një bacha posh(vajzë e rritur si djal në kultur...
05 Gusht, 22:00, Dream Cinema 08 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

BACHA POSH

Katia Scarton-Kim Switzerland 2018, color, 20 min
Në fund të shekullit 19-të fshatarët në Portugalii filluan një luftë të guximshme për kushte më të mira në p...
04 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 11 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

BARBS, WASTELANDS

Marta Mateus Portugal 2018, color, 25 min
Kur prishet ashensori i strehës së tyre publike, fatet e Felixit,Anës dhe Seydou ndërthuren drejt një përfundimi...
06 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 20:00, DokuKino Plato
+

BONOBO

Zoel Aeschbacher Switzerland 2018, color, 18 min
Përpjekjet e një tipi të çmendur  për të ikur nga rehatia e jetës së përditshme duke ua futur tmerrin fqinjëv...
06 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 20:00, DokuKino Plato
+

CRAZY LOVE

Izer Aliu Norway 2018, color, 31 min
Dy xhirues zëri kuptojnë se audiences nuk do ti intersoj për efektet e zërit sikurse qeverisë tailandeze qe nuk I i...
06 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 20:00, DokuKino Plato
+

DEATH OF THE SOUND MAN

Sorayos Prapapan Thailand 2018, color, 16 min
Tregimi mbi djalin e gjuetarit i lindur me brina, dhe për atë se si çdo njeri vret atë që dashuron.
05 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës 07 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

DEER BOY

Katarzyna Gondek Poland/Belgium/Croatia 2017, color, 15 min
Dy djem dhjetë vjeçar po mbahen nga policia nën dyshimin për rrëmbim dhe vrasje të një fëmije të vogël. Rasti ...
06 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës 09 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

DETAINMENT

Vincent Lambe Ireland 2018, color, 30 min
Pensionisti Roli vjen në ndihmë të Fareedit kur refugjati sirian përballet me varrimin e gruas së tij myslimane.
05 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës 07 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

FACING MECCA

Jan-Eric Mack Switzerland 2017, color, 25 min
Një çast kaotik në një mbledhje familjare të grave me fëmijë dhe fëmija rom si kalimtar i papritur  me qenin e ...
04 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 11 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

Fence

Lendita Zeqiraj Kosova/France/Croatia 2018, color, 15 min
Nata para ekzekutimit të vrasësit serik Ted Bundy, parë përmes syve të një fotografi të ri i cili duket si një ...
03 Gusht, 20:00, Dream Cinema 09 Gusht, 20:00, DokuKino Plato
+

Fry Day

Laura Moss USA 2017, color, 16 min
Një baba e merr të birin e tij në një fabrikë të braktisur ku ka punuar dikur.
03 Gusht, 20:00, Dream Cinema 09 Gusht, 20:00, DokuKino Plato
+

How Steel Was Tempered

Igor Grubić Croatia 2018, color, 12 min
Si mund ta ketë njeriu një ide në lidhje me çështjen shtëpisë së rrënuar të një familje e cila është viktim...
07 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 10 Gusht, 16:00, Lumbardhi Indoor
+

Imfura

Samuel Ishimwe Switzerland/Rwanda 2018, color, 36 min
The Imperial Valley; një nga rajonet me te rendesishme te bujqësisë industriale të Kalifornisë,e zhvatur pertej ku...
03 Gusht, 20:00, Dream Cinema 09 Gusht, 20:00, DokuKino Plato
+

Imperial Valley (cultivated run-off)

Lukas Marxt Austria/Germany 2018, color, 14 min
Andi obsesionohet aq shumë me posterin e një pornostareje holandeze, saqë nuk e vëren qe është dita kur vëllai i ...
04 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 11 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

Kiem Holijanda

Sarah Veltmeyer Netherlands 2017, color, 14 min
E përballur me sfidat e paraqitura përmes rutinës së saj ditore, Ramona përpiqet të gjejë prehje në lidhjen që ...
04 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 11 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

Matria

Álvaro Gago Spain 2017, color, 20 min
Kujtimet e tetë vjeçares Tilda për familjen e saj vijnë në jetë si vizione surrealiste.
06 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës 09 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

Mermaids and Rhinos

Viktória Traub Hungary 2018, color, 16 min
Pas një dite notimi dhe pirje pranë lumit, Erffanit, Amirit dhe Carlosit iu bashkohet një burrë që e quan veten Jez...
03 Gusht, 20:00, Dream Cinema 09 Gusht, 20:00, DokuKino Plato
+

No Man Is an Island

Ali Parandian Norway 2017, color, 28 min
Duke hequr dorë nga politika, Margot vendosë t’ia besojë fatin e saj Dardus, një krap mitik që supozohet se paras...
05 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës 07 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

Parades (Fabula Rasa)

Sarah Arnold France/Switzerland 2017, color, 27 min
Një vozitëse e Lyft po bën ndërrimin e natës në Nju Jork ndersa pret të dëgjojë lajmet për jetë a vdekje nga...
06 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës 09 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

Salam

Claire Fowler USA 2018, color, 14 min
Emigrantët që punojnë në skele e thyejnë rutinën e punës së tyre.
05 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës 07 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

Scaffold

Kazik Radwanski Canada 2017, color, 15 min
Pas një përmbytje, disa peshq ngelën të ngujuar në drunjtë e vjetër. Duke rrezikuar të thahen ata klithin me mpr...
05 Gusht, 22:00, Dream Cinema 08 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

Sog

Jonatan Schwenk Germany 2017, color, 11 min
Solar Walk shfaq udhëtimin e individëve dhe krijimeve të tyre nëpër kohë dhe hapësirë.
07 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 10 Gusht, 16:00, Lumbardhi Indoor
+

Solar Walk

Réka Bucsi Hungary 2018, color, 21 min
Më 20 dhjetor 1989, disa ditë pas represionit të përgjakshëm të Ceausescu në Timisoara, një mbrëmje e qetë e n...
06 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës 10 Gusht, 20:00, DokuKino Plato
+

The Christmas Gift

Bogdan Muresanu Romania 2018, color, 20 min
Një ribërje e filmit të parë finlandez tani të humbur Salaviinanpolttajat (1907).
03 Gusht, 20:00, Dream Cinema 09 Gusht, 20:00, DokuKino Plato
+

The Moonshiners

Juho Kousmanen Finland 2017, color&bw, 15 min
Toka është braktisur prej shumë kohësh dhe raca njerëzore ka gjetur strehë në hapësirën e jashtme.
06 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës 09 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

Third Kind

Yorgos Zois Greece 2018, color, 32 min
Kupa Botërore e futbollit fillon sot dhe popullata e Bejrutit mezi presin të fillojë ngjarja e madhe.
05 Gusht, 22:00, Dream Cinema 08 Gusht, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+

Tshweesh

Feyrouz Serhal Lebanon/Germany/Spain/Qatar 2017, color, 26 min
Në të ’60-at, një lipomë (një kokërr me yndyrë) u shfaq në faqen e Ingmar Bergmanit. Në të ’90at kokrra u ...
07 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 10 Gusht, 16:00, Lumbardhi Indoor
+

Vox Lipoma

Jane Magnusson Sweden 2018, color, 12 min
Natën, një dialog misterioz në mes të dy burrave shpalos humorin dhe tragjedinë e fshehur përtej oborrit.
07 Gusht, 20:00, DokuKino Plato 10 Gusht, 16:00, Lumbardhi Indoor
+

Yard

Miraç Atabey Turkey 2018, color, 15 min