CALL FOR ENTRIES IS NOW OPEN

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

Human Rights Dox

Një grua evropiane është mbajtur nga një familje si skllave shtëpiake për 10 vjet.
04 Gusht, 14:00, Shtëpia e Kulturës 05 Gusht, 16:00, Kino Klub 07 Gusht, 18:00, Lumbardhi Indoor
+

A WOMAN CAPTURED

Bernadett Tuza-Ritter Hungary/Germany 2017, color, 89 min
Laila Haidari mori vendimin shumë të pazakontë për të themeluar qendrën e saj të parë për trajtimin e varësis...
08 Gusht, 14:00, DokuKino 10 Gusht, 12:00, Lumbardhi Indoor
+

LAILA AT THE BRIDGE

Elizabeth Mirzaei, Gulistan Mirzaei Canada 2018, color, 97 min
Çka do të thotë të rritesh me një baba ëndrra e vetme e të cilit është formimi i nje kalifati Islamik.
03 Gusht, 20:00, Kino N'Lum 07 Gusht, 14:00, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 16:00, Kino Klub
+

OF FATHERS AND SONS

Talal Derki Germany/Syria/Lebanon 2017, color, 99 min
23-vjeqarja Nadia Murad flet ne emer te komunitit Yazidi i cili përballet me asgjësim masiv nga militantët e ISIS-it
09 Gusht, 12:00, DokuKino
+

ON HER SHOULDERS

Alexandria Bombach USA 2018, color, 94 min
Në periferinë rurale të qytetit të Gazës një bashkësi e vogël e fermerëve, familja e zgjeruar Samouni, është ...
04 Gusht, 22:00, DokuKino
+

Samouni Road

Stefano Savona Italy/France 2018, color, 129 min
Këtu ne takojmë pesë “pastrues digjital”,puna e të cilëve është të fshijnë nga rrjeti përmbajtjet “e pap...
05 Gusht, 22:00, Kino Kalaja 11 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës
+

THE CLEANERS

Hans Block, Moritz Riesewieck Germany, Brazil 2018, color, 88 min
Dashuria, besimi dhe të drejtat civile ndeshen në një qytet jugor teksa të krishterët evangjelik dhe “drag queens...
05 Gusht, 14:00, Shtëpia e Kulturës
+

THE GOSPEL OF EUREKA

Michael Palmieri, Donal Mosher USA 2018, color, 75 min
The Silence of Others shpalos luftën urgjente dhe të vazhdueshme të viktimave të diktaturës 40 vjeçare të Spanjë...
06 Gusht, 18:00, DokuKino
+

THE SILENCE OF OTHERS

Almudena Carracedo, Robert Bahar Spain 2018, color, 96 min
Një film për të vërtetën dhe gënjeshtrat dhe se si një njeri i pandershëm mund të vijë në pushtet.
10 Gusht, 14:00, DokuKino 11 Gusht, 16:00, Lumbardhi Indoor
+

THE WALDHEIM'S WALTZ

Ruth Beckermann Austria 2018, color, 97 min
This is Congo ofron një pamje zhytëse dhe të pafiltruar në konfliktin më të gjatë në botë dhe atyre që po mbij...
06 Gusht, 12:00, Lumbardhi Indoor
+

THIS IS CONGO

Daniel McCabe USA 2017, color