CALL FOR ENTRIES IS NOW OPEN

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

FUTURE IS HERE

Jeta e komunitetit ROM traditat e dhe besimi I tyre dalja e flamurit në rrugë dhe udhëtimi I cili e bëjnë për të ...
07 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

Bajrako

Benjamin Menekshe Kosova 2018, color, 9 min
Gjatë krijimi tetë mujor të Zgjimit ai u vizitua nga një shok mikroskopik. Ky shok, u bë shoku i tij më i mire.
07 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

Fmi i Hanës

Ajshe Gashi, Diellza Bylygbashi Kosova 2018, color, 8 min
Ky dokumentar i shkurtër na tregon se si varësia ka evoluar së bashku me teknologjinë dhe përhapjen që ka pasur n...
07 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

Matrix

Martin Xhoxhi Kosova/Albania 2018, color, 6 min
Tregimet e disa personazheve në lidhje me paragjykimet dhe diskriminimet në shoqërinë tonë.
07 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

Pa Përkufizim

Era Skivjani Kosova 2018, color, 6 min
Shtojzovallet më në fund shihen edhe nga sytë e njerëzve. Pas shekujsh jetese rreth nesh, ato na ftojnë në realite...
07 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

Shtojzovalle

Flutura Balaj Kosova 2018, color, 12 min
Një mision, një jetë, shumë tjera në rrezik…75 ditë…izolim, të qara, fytyra të zbehura…
07 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

Thank you Africa, Thank you Ebola

Leart Raka Kosova 2018, color, 6 min
Rrjetet sociale kanë zënë vend shumë të rëndësishëm te secili njeri. Kjo është një histori personale që e ka...
07 Gusht, 20:00, Kino N'Lum
+

This is Tringa

Tringa Berisha Kosova 2018, color, 4 min