CALL FOR ENTRIES IS NOW OPEN

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

DOKUKIDS

...kur gjithçka është thënë dhe është bërë, përfundimet nuk janë edhe aq të rëndësishme në fund të fundi...
07 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

All in All

Torbjørn Skårild Norway 2003, color, 5 min
Në një kohë kur nuk kishte alarm, një i moshuar punonte si zgjues.
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Awaker

Filip Diviak Czech Republic 2017, color, 9’31 min
Një burrë me fobi shoqërore ndiqet nga një krijesë naive dhe e ngathët...
07 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

But Milk Is Important

Eirik Grønmo Bjørnsen, Anna Mantzaris Norway 2012, color, 10 min
Animacion abstrakt i animuar. Forma dhe ngjyra që lundrojnë.
07 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Cineplasto

Thor Sivertsen Norway 2015, color, 4 min
Punësimi. Një burrë përgatitet dhe shkon në punë në një botë të çuditshme, ku kuptimi i fuqisë punëtore nje...
05 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

El empleo

Santiago 'Bou' Grasso Argentina 2008, color, 6’20 min
Mbijetesa, përplasja dhe simbioza shkojnë krah për krah; të gjitha të shoqëruara nga shpërthime të kënaqësisë...
05 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Ethnophobia

Joan Zhonga Albania 2016, color, 15 min
Të zësh peshk në Polin Verior mund të jetë sfiduese. Disa kanë më shumë fat se të tjerët.
07 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Fishing with Sam

Atle S. Blakseth Norway 2009, color, 6 min
Foul është odiseadë e përditshme humoristike dhe melankolike.
07 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Foul

Rune Denstad Langlo Norway 2014, color, 6 min
Glenn, vrapuesi i madh, është gati të garojë. Pyetja është, a do e marrë mbështetjen që i duhet?
09 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Glenn the Great Runner

Anna Erlandsson Sweden 2004, color, 3 min
Ne ndjekim udhëtimin e Hermanit përmes mjegullës së dendur para se ai ta kuptojë përfundimisht që një zemër mu...
07 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Herman’s Heart

Anne Kristin Berge Norway 2014, color, 8 min
Vështrime jo-shkencore të jetës së personit që kërcen.
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Hopfrog

Leonid Shmelkov Russia 2012, color, 5’20 min
Ajo rritet si një e huaj në një botë ku vetëm hëna mund ta ngushëllojë në kohë të vështira.
09 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

I Am Round

Mario Adamson Sweden 2011, color, 13’33 mi
Jazzoo është një mjuzikëll aventuristik i animuar për fëmijët prej moshës 4-6 vjeç
09 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Jazzoo

Adam Marko Nord Sweden 2016, color, 9 min
Dy personazhe, të lidhur nga flokët e tyre, duhet të mësojnë të përballen me këtë lidhje.
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Link

Robert Löbel Germany 2017, color, 7’34 min
Një lojë me rruzuj çon në një udhëtim fantastik dhe mbresëlënës, duke hapur një perspektivë krejt të re në ...
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Marbles

Maya Tiberman Israel 2005, color, 3’18 min
Mund ta kapni inatin sikur e kapni acarin. Por të jesh i lumtur është edhe më ngjitëse.
09 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Meatballs and Catching Anger

Johan Hagelbäck Sweden 2012, color, 5 min
Të jesh i fortë është shumë mirë. Por të jesh i vogël, trim dhe të shpëtosh shokët e tu është ndoshta edhe ...
09 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Meatballs and the Fork Beast

Johan Hagelbäck Sweden 2012, color, 5 min
Moonwolves (Ujqit e hënës) jetojnë në një pyll magjik. Ata janë të mrekulluar me shkëlqimin por më së shumti a...
09 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Moonwolves

Nima Yousefi Sweden 2016, color, 12 min
Kur Maja ishte 16 vjeçe, nëna e saj u sëmurë me kancer.
07 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Mum’s Hair

Maja Arnekleiv Norway 2017, color, 5 min
Oktapodi i mire, plak e rrotullues vjen në shpëtim! Duke dalë nga thellësitë e detit, ai i sjell jetë shpirtrave t...
05 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Out from the Deep

Sandro Aguilar Croatia 2013, color, 6’50 min
Një mi i ri ëndërron të bëhet valltar, por familja e tij nuk e miraton, derisa një ditë vallëzimi i tij e shpët...
05 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Papa’s Boy

Leevi Lemmetty Finland 2011, color, 3 min
Një film i shkurtër eksperimental i animuar që përdor pikturimin abstrakt për të eksploruar fushën e presionit n...
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Patch

Gerd Gockell Germany/Switzerland 2013, color, 3’34 min
Natë. Qytet. Një xhep plot me para. Një lypës në një rrugë të ngarkuar. Përfundon në telash, apo jo?
05 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Plasticat

Simon Bogojević Narath Croatia 2003, color, 10 min
Evan do ta luajë pjesën “Fur Elise” të Beethovenit në një koncert për nxënës
07 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Pupil's Concert

Jan Otto Ertesvåg Norway 2009, color, 10 min
Kur vdes Buffalo shoku i ngushtë i Sabaku-t, ai ka nevojë të gjejë një shok tjetër.
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Sabaku

Marlies van der Wel Netherlands 2016, color, 2’20 min
Një vështrim i animuar në oqeanin e shndritshëm gjatë natës. Tinguj e fotografi të tërhequra në film.
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Sea Song

Richard Reeves Canada 1999, color, 4’18 min
Një tregim simbolik për një produkt të shoqërisë që del nga kontrolli...
05 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Soldat

David Peros Bonnot Croatia 2006, color, 4’30 min
Një udhëtim surrealist përmes ngjyrave dhe formave inspiruar nga poezia Romance Sonambulo nga Federico Garcia Lorca
05 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Sonámbulo

Theodore Ushev Canada 2015, color, 4’20 min
Një film i shkurtër për fluturimet misterioze të Gargujve.
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

The Art of Flying

Jan van Ijken Netherlands 2015, bw, 6’52 min
Një remiks gjashtë minutësh vizual dhe muzikor i Ibsens Peer Gynt, Folklori Norvegjez, kompozim i Edvard Griegs.
08 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

The Boyg

Kristian Pedersen Norway 2016, color, 5 min
Kapiteni dhe piloti të dy janë shumë të fascinuar nga këngëtarja e bukur që po performon në pallatin e operas.
08 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

The Captain, the Pilot and the Singer

Øyvind Tangseth Norway 2014, color, 7 min
Në një botë bardhë e zi një kauboj i nxjerr ngjyrat nga kapela e tij.
08 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

The Cowboy – in color

Trygve Nielsen Norway 2013, color, 6 min
Filmi tregon historinë e një këlyshi dreri dhe udhëtimin e tij për tu bërë një dre i rritur e i bardhë.
08 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

The Magic Time

Kine Aune Norway 2013, color, 9 min
Ky qytet nuk është mjaft i madh për ata të dy. As për mustaqet e tyre.
06 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 10 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

The Moustache

Anni Oja Finland 2015, color, 3’37 min
Një komedi e animuar për një grup pinguinësh, të cilët bëhen shumë grykës për të mirën e tyre.
05 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor 11 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

The Red Herring

Leevi Lemmetty Finland 2013, color, 7 min
Në ishujt e bregdetit të Norvegjisë pjesë të vogla plastike nga i mbarë globi drejtohen kah bregu.
08 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Tip Top

Jan Otto Ertesvåg Norway 2016, color, 5 min
E mërzitur në shkollë dhe e lodhur nga prindërit e saj që grinden, Wanda ik në pyll duke vrapuar. Fatmirësisht aj...
08 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Wanda

Denise Hauser Norway 2018, color, 13 min
I etur për ta dëshmuar vetën, shegerti përpiqet ta bëjë punën e ustait. Por ai nuk është mjaftueshëm i fortë ...
08 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

Warp

Simon Furdal, Kristian Kim Larsen Norway 2012, color, 5 min
Një piktor minimalist po punon me përqendrim të qetë në një seri katrorësh të pashpresë.
08 Gusht, 10:30, Lumbardhi Indoor
+

pl.ink!

Anne Kristin Berge Norway 2010, color, 3 min